Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.03.2015.

22:43

EL: Real prošao, Barsa lako

Košarkaši Barselone bez problema su pobedili Makabi sa 89:71, dok je Real deklasirao Albu sa 93:62 u okviru desetog kola Top16 faze Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Kraljevski klub’ je tako došao do devete pobede, kojom je i matematički obezbedio plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Alba je u Madrid otputovala veoma oslabljena, pošto Saša Obradović nije mogao da računa na Meklina, Radoševića i Hemondsa, pa je Real imao lak posao od početka susreta.

Gosti su se koliko-toliko držali u prvom poluvremenu, da bi Madriđani ključnu prednost za ubedljiv trijumf ostvarili u trećem periodu, koji su dobili sa 24:7.

Najbolji u timu Reala bio je Džejsi Kerol sa 13 poena, 12 je dodao Serhio Ljulj, uz pet asistencija, dok je Rudi Fernandes dodao 11 poena i osam asistencija. Dvocifreni učinak imali su Indres Noćioni i Gistavo Ajon sa po deset poena.

Kod Albe, koja je u svojim redovima imala samo desetoricu igrača i zabeležila šesti poraz u Top16 fazi, Redži Reding je upisao 14 poena, dok je Aleks King dodao deset poena.

Barselona je trijumfom nad Makabijem napravila veliki korak ka drugom mestu na tabeli grupe E. U duelu sa šampionom Evrope, katalonski klub je već u prvoj četvrtini došao do dvocifrene prednosti, a iako su Izraelci na trenutke pretili, na kraju su doživeli četvrti poraz, dok je Barselona došla do sedme pobede.

Ante Tomić se posebno istakao u trijumfu Barselone sa 16 poena i 12 skokova, Džastin Doelman je upisao 13 poena, dok su po 11 dodali Huan Karlos Navaro, Tomas Satoranski i Dešon Tomas.

U redovima Makabija, Džo Aleksander je imao 16 poena, jedan više od Sofoklisa Skorcanitisa, dok je Brajan Rendl utakmicu završio sa deset poena.

U prvoj utakmici desetog kola grupe E, Crvena zvezda je na gostovanju pobedila Galatasaraj sa 91:68.

Grupa E, deseto kolo
četvrtak, 12. mart
Galatasaraj – Crvena zvezda 68:91
Barselona – Makabi 89:71
Real – Alba 93:62
petak, 13. mart
Žalgiris – Panatinaikos 18.45

Tabela:
1. Real 9/1
2. Barselona 7/3
3. Makabi 6/4
4. Panatinaikos 5/4
5. Alba 4/6
6. Žalgiris 3/6
7. Crvena zvezda 3/7
8. Galatasaraj 2/8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve