Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.03.2015.

18:35

Zvezda protutnjala kroz Istanbul

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Galatasaraj u Istanbulu sa 91:68, u 10. kolu Top16 faze u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Domaćin je pokušao da opusti crveno-bele pred meč pričama o oslabljenom sastavu, ali je Ataman izveo najjači tim koji ima na raspolaganju.

To ipak nije poremetilo crveno-bele koji su tokom svih 40 minuta kontrolisali igru i rezultat i na kraju ostvarili treću pobedu u drugoj fazi i drugu u četvrtom okršaju sa Galatasarajem.

Treba istaći i da je ovo već treća pobeda Zvezde na gostovanju u Evroligi ove sezone i ukupno deveta u sezoni.

Ova pobeda takođe znači i da je tim sa Malog Kalemegdana sačuvao kakve-takve šanse za prolaz u četvrtfinale iz E grupe. Zvezda sada ima skor 3-7, a četvrtoplasirani Panatinaikos 5-4.

Crveno-beli si imali sjajan šut za tri poena (9-20), nadskakali su rivala (34-27), a posebno su blistali u asistencijama (25-11).

Zvezda je timski razbila Galatasaraj, pa su šestorica igrača imala dvocifren učinak na kraju. Jaka Blažič bio je najbolji sa 19 poena, 3 skoka i 3 asistencije, a Boban Marjanović dodao je 14 poena i 9 skokova. 14 poena ubacio je i Dženkins, 12 su dodali Cirbes i Mitrović, a 11 Nikola Kalinić. Na drugoj strani, Pocius je imao 13, Erceg 11, a Jang 10 poena.

Tok meča:

Zvezda je dobro počela duel u Istanbulu. Uz odlične role Mitrovića i Blažiča povela je sa 10:2, ali je kapiten crveno-belih već posle dva i po minuta zaradio dva faula.

Crveno-beli nisu se tu zaustavili, Blažič je nastavio sa sjanom igrom i posle njegove trojke u 5. minutu bilo je 15:4. Na drugoj strani, šest startnih poena za Galatasaraj postigao je Sinan Guler.

Uz Blažiča je odlično počeo i Boban Marjanović koji je u prvih sedam minuta imao 8 poena i 4 skoka. Erceg je vratio domaćina u igru sa pet brzih poena (trojka), a Ataman je zbunio Radonjića zonom u finišu prve deonice. Ipak, Zvezda je posle 10 minuta zadržala prednost – 21:16.

U finišu prve deonice Galatasaraj se u potpunosti vratio u meč, a Karter je trojkom na startu druge smanjio na samo minus dva.

Na drugoj strani je ruku namestio Dženkins, ubacio je tri trojke u kratkom vremenskom razmaku i vratio Zvezdi +10 (35:25).

Jović je sjajno dirigovao igrom Zvezde u tom periodu, pa je Ataman u 16. minutu morao da reaguje – 39:25. Nije Zvezda ni tu stala. Praktično svi igrači bili su na svom nivou, pa je u 19. minutu prvi put bilo +20 (49:29).

U finišu poluvremena domaćin je vezao nekoliko dobrih napada, pa je posle 20 minuta Zvezda vodila 52:35.

Zvezda nije dobro počela drugo poluvreme. Iako je uspevala da zadrži dvocifreno vođstvo, bez potrebe je ušla u jurnjavu sa domaćinom, pa je Radonjić posle trojke Ercega u 26. minutu morao da reaguje – 58:47.

Uspeo je Galatasaraj i da se spusti na jednocifreni deficit nešto kasnije, ali Zvezda je na pravi način odgovorila, a trojkom Blažiča u poslednjoj sekundi treće deonice imala je +16 posle 30 minuta (67:51).

U finišu treće četvrtine je praktično i odlučen pobednik. Galatasaraj je uvideo da ne može da se nadmeće sa gostima iz Beograda, a Zvezda je lagano održavala veliku prednost sve do najvećih +26 u 33. minutu (77:51).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

392 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve