Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.03.2015.

20:37

Poluprazna Arena dočekala šampiona

Iako Crvenoj zvezdi u četvrtak gostuje šampion Evrope u košarci Makabi, Kombank arena je poluprazna.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: B92/SO

Desetak minuta pre početka meča u Areni ima manje od 10.000 navijača, pa su organizatori sve posetioce spustili na donji nivo, kako bi bili bliži akciji, a dvorana izgledala punija.

Razlog slabe posete treba tražiti u porazima Zvezde u Top 16 fazi, zabeležila ih je sedam u osam mečeva i praktično je bez šansi za plasman u plej-of, ali to svakako nije opravdanje za navijače da ne bodre svoj klub kada ne pobeđuje.

Jedan od vođa navijača zatražio je od prisutnih da se potrude da se "trese" hala, kada je već "bruka i sramota" od posete.

Zvezda je pokušala da privuče navijače pozivajući ih na proslavu 70. rođendana, ali ni to nije pomoglo. Organizator je na poluvremenu saopštio je da u Areni 9.926 gledalaca.

Zvezda je bila najgledaniji tim prve faze takmičenja sa prosekom od 12.787 navijača po meču. Zvezda drži i tri rekordne individualne posete.

Meč protiv Olimpijakosa je najgledaniji (18.732), drugi je protiv Galatasaraja (16.834), a treći protiv Valensije (15.820).

Ipak, deset hiljada ljudi je napravilo verovatno najbolju atmosferu u Areni ove sezone, uz čiju podršku je Zvezda srušila šampiona Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve