Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.03.2015.

08:26

Partizan i Voša u polufinalu Kupa

Košarkašice Partizana i novosadske Vojvodine plasirale su se u polufinale završnog turnira za Kup Milana Cige Vasojevića u Zrenjaninu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Partizan je savladao ekipu kragujevačkog Radničkog sa 74:49, dok je Vojvodina nadigrala Crvenu zvezdu sa 74:68.

U preostalim četvrtfinalnim utakmicama, od 17 časova igraju Šumadija i Vrbas, a od 19.30 Radivoj Korać i Vršac.

U prvom četvrtfinalu, ’crno-bele’ su bile bolje od Kragujevčanki koje su u prvoj četvrtini pružile žestok otpor, ali kako je meč odmicao sve više je dolazio do izražaja kvalitet i iskustvo ekipe iz Beograda.

Iako su Kragujevčanke zahvaljujući efikasnoj Milici Cvetanović sve vreme bile u vođstvu (4:1, 12:7) na početku susreta, ’crno-bele’ su prvu četvrtinu ipak rešile u svoju korist trojkom Julijane Vojinović za 16:14. Puno jačom odbranom i dominacijom u skoku koju su inicirale Bojana Janković i Branka Luković, Beograđanke su u samom finišu prvog poluvremena stigle do dvocifrenog vođstva – 34:22.

Košarkašice Radničkog uspele su da donekle uspostave ravnotežu, poprave preciznost u šutu i u 27. minutu prepolove zaostatak 45:39. Međutim, već do kraja trećeg perioda izabranice trenera Mladena Manojlovića su serijom 8:0 ponovo stekle ogroman kapital – 53:39. Sve je definitivno bilo rešeno već na startu finalne deonice kad su crno-bele povele sa 58:40 i praktično trasirale put u polufinale. Iako se hrabro borila do samog kraja ekipa Vesne Despotović nije uspela da ublaži poraz.

Partizan je do pobede predvodila Lukovićeva sa 15 poena, dok je Vojinovićeva upisala dva manje. Kod Radničkog, Cvetanovićeva je imala 18 poena.

Košarkašice Vojvodine opravdale su ulogu favorita i u četvrtfinalnom duelu savladale borbenu ekipu Crvene zvezde. Novosađanke su na početku prvog, kao i na startu drugog poluvremena imale dve furiozne serije (12:0 i 17:5) koje su presudno uticale na krajnji ishod utakmice.

Novosađanke su perfektno počele utakmicu u Zrenjaninu i posle četiri minuta igre povele sa 12:0. Uspele su beogradske ’crveno-bele’ da se konsoliduju, poprave preciznost u napadu i u finišu prve četvrtine smanje na 16:10. Ekipa trenera Milana Dabovića zahvaljujući prednosti u skok igri i efikasnoj Jovani Pašić ponovo je u 15. minutu došla do dvocifrene prednosti – 29:18. Međutim, izabranice trenera Dragana Vukovića još jednom su našle način da uzvrate i uhvate rezultatski priključak – 31:27.

I drugi deo igre prošao je u znaku košarkašica Vojvodine koje su novom furioznom serijom, ovoga puta 17:5, došle do ispostavilo se odlučujuće prednosti – 56:37. Mladi tim Crvene zvezde još jednom je pokazao borbeni duh, nije se demoralisao velikim zaostatkom, već je ogromnim zalaganjem uspeo drastično da smanji razliku i izbori se za častan poraz sa 74:68.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve