Nova vest
Košarka

Petak, 20.02.2015.

14:35

"Nemojte obezvređivati Koraća"

Potpredsednik KSS Dejan Tomašević rekao je da ne voli kada se govori da domaća takmičenja ne donose ništa i da ne bi trebalo obezvređivati ime Radivoja Koraća.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Ima li veća nagrada od toga da znaš da si šampion svoje države ili pobednik Kupa? Obezvređujemo nešto naše. Samo ime takmičenja je neprocenjivo. Nosi ime čoveka koji je možda jedan od tri ili pet najboljih evropskih igrača svih vremena. Nemojmo da obezvredimo makar njegovo ime", rekao je Tomašević novinarima u Nišu.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počeo je četvrtak u Nišu. Plasman u polufinale Kupa su obezbedili Partizan, koji je lako savladao Vojvodinu i Vršac Svislajon koji je napravio veliko iznenađenje i savladao Metalac.

"Već prvog dana puna dvorana, fenomenalna atmosfera i prvo veliko iznenađenje. Mislim da pre utakmice Metalac – Vršac niko nije mogao da pretpostavi da će Vršac pružiti tako snažan otpor, a kamoli pobediti. Ali, to je košarka", kazao je Tomašević. "Niš je uvek sjajan domaćin. Sinoć smo sa ljudima iz kluba Konstantin i grada Niša pričali o tome da napravimo neki ugovor na tri godine".

Potpredsednik Saveza je na pitanje ko će osvojiti trofej odgovorio:

"Ekipa koja to najviše zasluži".

"Meni je jedan od najdražih trofeja koji sam osvojio bio upravo taj u Kupu, prvi trofej sa Partizanom. Znam koliko sam tada bio srećan, znam koliko mi je značilo a tako sada znači i svim košarkašima. Ne volim kad pričaju da ne znači ništa. Koji osećaj može da se poredi sa tim", upitao je Tomašević.

Takmičenje u Kupu Radivoja Koraća nastavlja se u petak, a na programu su dva četvrtfinalna meča, od 17 časova igraju Mega Leks i FMP, dok se od 21.00 sastaju Crvena zvezda i Konstantin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve