Nova vest
Košarka

Petak, 20.02.2015.

12:16

Đorđević: Bolje igrač nego trener

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da mu se više sviđa uloga igrača nego trenera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đorđević je bogatu igračku karijeru završio 2005. godine, a pre nego što je preuzeo selekciju Srbije vodio je Armani i Beneton.

"Različiti su pogledi na profesiju iz svlačionice kao igrača i čoveka koji se bavi trenerskim poslom. Imao sam sreće, jer sam kao igrač imao kontakte sa trenerima na vrhunskom nivou", rekao je Đorđević prilikom susreta sa studentima i profesorima Fakulteta sporta i fizičke kulture u Nišu.

Đorđević je rekao da je, kao i cela nacije, ponosan što se osvajanjem srebrne medalje na Mundobasketu u Španiji, Srbija vratila u svetski vrh.

"Srbija obožava košarku i ona je najbliža karakteru ljudi sa naših prostora. Cilj je da imamo vrhunske košarkaše i da njih istaknemo u prvi plan", rekao je proslavljeni košarkaš i trener.

On je poručio da je favorit za osvajanje završnog turnira Kupa "Radivoj Koraća" u Nišu ona ekipa koja pobedi u polufinalu.

Studenti su pitali kakav je njegov stav u odnosu na ABA ligu, a on je odgovorio da je za onaj sistem takmičenja koji će da podiže nivo i kvalitet domaćih ekipa i naših igrača.

Studenti su pred Đorđevićem položizli ispit iz košarke, jer su znali odgovor na njegovo pitanje koja su dva osnovna elementa u košarci. Odgovor je glasio: hvatanje lopte i dodavanje.

Đorđević je rekao da ranije u sličnim susretima nije bilo tačnog odgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve