Nova vest
Košarka

Petak, 23.01.2015.

20:25

EL: Poraz u Barseloni, Zvezda 0-4

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone u Kataloniji rezultatom 92:77, u 4. kolu Top16 faze u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Tim Dejana Radonjića je tako pretrpeo i četvrti poraz u drugoj fazi takmičenja, dok su Katalonci sada na polovičnih 2-2.

Crveno-beli su bili potpuno izjednačeni u većem delu utakmice u Blaugrani, ali ih je ponovo koštao pad koncentracije, ovoga puta u samom finišu prvog poluvremena kada je Barselona napravila seriju 12-0.

Upravo ta serija i prelomila meč. Zvezda je i u nastavku u većem delu bila konkurentna, ali je napravila previše grešaka u ključnim trenucima i zbog toga je poražena.

Stefan Jović bio je ubedljivo najbolji u sastavu Zvezde sa 10 poena, 5 skokova i 3 asistencije, 13 poena uz 3 skoka imao je Jaka Blažič, Boban Marjanović ubacio je 12 uz 7 skokova, a Markus Vilijams imao je 11 i 3 asistencije. Na drugoj strani, Abrines je ubacio 15, Hezonja i Tomić po 12, a Doelman i Uertas po 11 poena.

Barsa je ubacila 9 od 18 trojki (Zvezda 4-14) i nadskakala je Beograđane (42-31).

Zvezda će prvu pobedu u Top16 fazi pokušati da ostvari naredog četvrtka kada u Beograd dolazi Alba.

Tok meča:

Na startu utakmice obe ekipe bile su izuzetno raspoložene u napadu, iako je glavna karakteristika oba tima odlična odbrana.

Doelman, Abrines i Tomić prednjačili su u sastavu Barse na startu, dok je Zvezda igrala raznovrsno, pa su se u prvih pet minuta upisali Vilijams, Lazić, Blažič i Marjanović.

Velike probleme Zvezda je imala sa pik igrom Uertasa, Vilijams je svaki put ispadao posle bloka, pa su igrači Barse lako završaali napade. Prvu nešto veću prednost Barsa je imala u devetom minutu nakon trojke Tomasa – 24:19.

Usledila je serija katastrofalnih poteza u ekipi Zvezde, tri izgubljene lopte u nizu i Barsa je posle 10 minuta imala +6 (27:21).

Zvezda se brzo oporavila od očajnih par minuta u finišu prve deonice i na startu druge ponovo je zaigrala kako može.

Sjajnom odbranom uspevala je da uspori napad domaćina i poenima Kalinića je izjednačila u 16. minutu (31:31). Barselona je pogodila tri teške trojke u finišu poluvremena (Hezonja i Uertas) i brzo je vratila osam poena viška – 44:36 u 19. minutu.

Munjevitu seriju 12-0 napravila je Barselona za samo dva minuta i tako došla do velikih +13 (49:36), Marjanović je na kratko prekinuo seriju domaćina, a na poluvremenu je Barsa imala +11 (49:38).

Start drugog poluvremena bio je konfuzan, uz dosta grešaka na obe strane. Radonjić je brzo izveo Vilijamsa koji nije ispratio Uertasa u par navrata, a Barsa je uspevala da zadrži dvocifrenu prednost.

Upravo je u tom ritmu protekla treća četvrtina. Zvezda je igrala prilično dobro, ali nikako nije uspevala da uhvati priključak. Epilog takve igre bilo je +11 za Katalonce i nakon 30 minuta – 70:59.

Zvezda je radila mnogo dobrih stvari na ovom meču, ali je ipak pravila grešku svaki put kada bi dobila šansu da se vrati rezultatski u meč. U poslednjoj deonici Barsa je uspela da se uz još nekoliko trojki dodatno odlepi, pa je na kraju ostvarila ubedljivu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

360 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve