Nova vest
Košarka

Sreda, 07.01.2015.

14:52

Labović: Druga runda priča za sebe

Srpski internacionalac Dragan Labović ove sezone pruža sjajne partije u dresu najtrofejnijeg rumunskog kluba Asesofta, koji je uveo u drugu rundu Evrokupa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

„U Rumuniji mi je stvarno sjajno. Blizu mi je Beograd, pa često mogu da skoknem na dan-dva. A život kao život, svuda je manje više isti“, rekao je Labović.

Asesoft je uspešno završio takmičenje u prvoj fazi Evrokupa, u kojoj je bio u grupi sa Partizanom, a srpski košarkaš je postao heroj posle neverovatne pobede u Jerusalimu i plasmana u Last 32 fazu.

„Prošli smo veoma jaku grupu, svaka utakmica je bila tvrda. Timovi poput Banvita, Lijetuvos Ritasa i Hapoel Jerusalima su za svaki respekt. Na kraju, ispala je ekipa sa, po mom mišljenju, najvećim individualnim kvalitetom Hapoel, kao i Partizan koji ima problem sa finansijama, ali koji će verovatno opet da napravi čudo na kraju sezone. Istina je da sam bio heroj u toj odlučujućoj utakmici sa Izraelcima. Usput, u životu nisam odigrao luđu utakmicu. Vodili smo osam razlike u 36. minutu, a na kraju igrali dva produžetka. U produžetku sam dao skoro sve poene i ukrao loptu u poslednjoj sekundi, ali verujte da mi to nije bitno. Važno je da smo prošli u drugi krug i da igramo još šest utakmica“, poručuje Labović.

Krilni centar imao je neverovatan procenat ubačenih trojki od čak 52 posto (15-29), a beležio je prosečno deset poena za 20 minuta provedenih na parketu.

„Druga runda je priča za sebe, tu su prejaki timovi! Lokomotiva i Valensija su sigurno favoriti, ali mi igramo bez opterećenja i svaka utakmica nam je praznik. Sigurno nećemo da spustimo ruke i da se predamo, igraćemo najbolje što znamo, pa šta bude“, dodaje srpski košarkaš.

On navodi da ne bi imao problema da ostane u Ploeštiju još godinu dana.

Najbitnije je da završim sezonu živ i zdrav, da uzmemo titulu u Rumuniji, što se od nas i očekuje, a za sledeću sezonu još je rano pričati. Ipak, ne bih imao ništa protiv ni da ostanem ovde još godinu dana“, zaključio je Labović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve