Zvezda – energija, navijači, Bobi

Evroliga predstavlja učesnike Top 16 faze elitnog takmičenja, a kod Crvene zvezde naglašavaju se energija tima i navijača, kao i učinak Bobana Marjanovića.

SOIzvor: B92 Albanija
Podeli

“Zvezda se na dva kola do kraja plasirala prvi put u istoriji u Top 16 fazu, a tome su doprineli brojni faktori. Ipak, najveći među njima, i doslovno i figurativno, jeste najviši igrač takmičenja Boban Marjanović, koji je prvi u Evroligi po indeksu korisnosti (24,9) i skokovima (10,7)“, počinju analizu na sajtu Evrolige.

“Marjanović može da se zahvali Markusu Vilijamsu, koji je podelio najviše asistencija u prvoj fazi (6,9), neke upravo za Bobijeve koševe. Mladići Luka Mitrović, Jaka Blažič i Nikola Kalinić donose energiju koju bi svaki tim poželeo na oba kraja terena, što za posledicu ima to da je Zvezda prva u skoku i da ima jednu od najčvršćih odbrana u Evroligi“, dodaje se.

Posebno se naglašava spektakl koji pravi navijači crveno-belih u Kombank areni.

“Teško da može da se govori o Zvezdi bez spominjanja njenih navijača – možemo samo da zamislimo kakva će to košarkaška fešta biti kada drugog januara u Beograd dođe moćni Real Madrid. Real ima skor 7-3 sa Zvezdom kroz istoriju, a crveno-beli su savladali Real samo jednom za prethodnu 41 godinu, bilo je to u sezoni 2006/2007. u Evrokupu (100:81). Ali te brojke u petak neće mnogo značiti ni igračima ni navijačima“.

Na kraju, ističe se da će Zvezda biti tvrd orah i u Top 16 fazi.

“Zvezda je bila impresivna na gostovanjima u prvoj fazi, pobedila je na dve utakmice i u uzbudljivim završnicama je izgubila tri, ali domaći teren i Kombank arena pokazali su se kao ključan tas na vagi. Ovaj tim se hrani energijom sa tribina kako bi podigao nivo igre i to se verovatno neće promeniti ni u Top 16 fazi. Očekuje se da Marjanović i Vilijams i dalje budu na nivou, uz mladi i atletski sjajan tim, igru sa mnogo tranzicije i sa svojim šestim čovekom navijačima, očekujte da Zvezda bude jednako težak rival i u 2015. godini“, zaključuju analizu na sajtu Evrolige.

Karata za utakmicu između Crvene zvezde i Reala ima još samo za lože, nezvanično je potvrđeno za B92.

Košarka

Ne pitajte Lebrona o Blatu

Košarkaš Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms odbio je da odgovori na pitanje da li se trener Dejvid Blat uči na teškim porazima, kakav je bio od Detroit Pistonsa.

NBA ponedeljak 29.12. 11:55 Komentara: 20