Nova vest
Košarka

Petak, 26.12.2014.

15:06

Lazić: Cibona je u usponu forme

Bek Crvene zvezde Branko Lazić kaže pred meč sa Cibonom (subota, 17h) u 15. kolu ABA lige da su Zagrepčani u odličnoj formi, ali da njegov tim želi 15. trijumf.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Posle promenljivih igara na startu, Cibona je uspela da se konsoliduje i evidentno je da su u usponu forme. Kako vreme odmiče, igraju sve bolje – u poslednjih pet utakmica ABA lige zabeležili isto toliko“, kaže Lazić.

Borbeni bek crveno-belih ističe da Zvezda želi pobedom da završi kalendarsku 2014. godinu.

“Naš cilj u ovom meču se dobro zna, a to je pobeda. Nalazimo se u zaista paklenom ritmu utakmica, ali silno želimo da nastavimo pobednički niz. Potrudićemo se da nametnemo naš prepoznatljiv ritam igre, sa akcentom na jakoj odbrani. Cibona ima veoma iskusan sastav. Kus i Rozić su godinama u klubu, a sa dolaskom Markote i Ilievskog dobili su dodatni kvalitet i sigurnost i igri“, kaže Lazić.

Podrška navijača i u ovom meču biće veoma važna.

“Pozivam navijače da u što većem broju dođu u dvoranu Pionir i pomognu nam da zabeležimo još jednu pobedu. Njihova podrška nam mnogo znači i daje posebnu energiju. Mi ćemo se sa naše strane potruditi da pružimo još jednu dobru partiju i daćemo maksimum da 2014. godinu završimo trijumfalno“, zaključio je Lazić.

Crveno-beli su upisali 14 uzastopnih trijumfa (13. pobedom ostarili su najbolji start u istoriji ABA lige), a eventualnom pobedom protiv Cibone mogli bi da izjednače još jedan rekord ABA lige. Reč je o rekordu Partizana koji je u sezoni 2008/2009. imao 15 pobeda u nizu.

Pročitajte više o igri i rezultatima Zvezde u polusezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve