Nova vest
Košarka

Sreda, 03.12.2014.

16:29

Radonjić: Valensija u dobroj formi

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da crveno-bele očekuje izuzetno težak meč protiv Valensije jer španski klub posebno dobro igra na domaćem terenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lider ABA lige gostuje u Valensiji u osmom kolu Evrolige, a eventualnom pobedom bi se prvi put u istoriji plasirala u Top 16 fazu.

"Valensija se nalazi u grupi ekipa koje se bore za Top 16 i nisu bez šanse da se nađu u drugom krugu. U prethodnim mečevima su pokazali želju da dođu do cilja, pobedili su Galatasaraj i nagovestili bolju formu", kaže Radonjić

"Veoma su kvalitetni. Dubljević je njihov najbolji igrač. On je posle duže pauze pred naš meč izašao na parket i tada je bio dobar, a sada je već u mnogo boljoj formi. Dodatno se promenila situacija u timu dovođenjem Nedovića, koji je perfektan igrač i momak. Međutim, treba konstatovati da ova utakmica nije odlučujuća. Recimo, Laboral Kuča je savladala Olimpijakos i time je napravila odličan rezultat, iako možda nije bilo nagoveštaja da će se to desiti. Ušli su u vrlo dobru poziciju, činjenica je da situacija na tabeli može lako da se promeni tako da treba biti obazriv", dodao je trener crveno-belih.

Zvezda se nalazi na drugom mestu grupe D sa skorom 4-3, dok je Valensija poslednja sa dve pobede i pet poraza.

"Moramo da budemo dovoljno koncentrisani, prikažemo snagu, znanje i izdržljivost protiv raznovrsne igre Valensije. Oni znaju da koriste prednost domaćeg terena. Na njihovu čvrstinu moramo da odgovorimo istom merom, biće to 40 minuta teške borbe. Nadam se da ćemo biti dovoljno dobri da izdržimo celu utakmicu", rekao je Radonjić.

Mladi stručnjak istakao je da situacija u kojoj se crveno-beli sada nalaze ne garantuje prolaz u narednu fazu.

“Prošle godine smo sa četiri pobede otišli u Evrokup, tako da je jasno da ovaj broj trijumfa koji sada imamo nije dovoljan. Potrebno je u svakom momentu da budemo kvalitetni i jaki i da napravimo pobedu koja bi nam omogućila prolaz dalje. Ima tu raznih kalkulacija, ali iz ove perspektive, generalno, četiri pobede nam ne garantuju prolaz dalje. Ali isto tako, ukoliko izgubimo od Valensije, ne znači da je trka za Top 16 gotova“.

On je dodao da Stefan Jović neće igrati protiv Valensije, iako će putovati sa ekipom u Španiju.

"Nije spreman da igra u ovom trenutku i ne želimo da rizikujemo. Videcemo da li će biti spreman za meč protiv Metalca. Ostali su spremni i zdravi", poručio je Radonjić.

Utakmica Valensija – Crvena zvezda igra se u petak od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve