Nova vest
Košarka

Sreda, 03.12.2014.

12:09

"Nebeska košarka postaje sve jača"

Povodom smrti Aca Petrovića veliki broj ljudi odao mu je počast, a možda je to na najbolji način opisao srpski košarkaš Vladimir Štimac.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Nebeska košarka postaje sve jača i jača“, napisao je Štimac na društvenoj mreži Tviter.

Petrović je preminuo u sredu posle duge i teške bolesti u 56. godini. Pre godinu i po dana dijagnostikovana mu amiotrofična lateralna skleroza, neurološko oboljenje koje uzrokuje atrofiju mišića, a stanje mu se pogoršalo pre pola godine.

Aco, hvala ti za sve stvari koje sam naučio, ne samo u košarci, nego i o ponašanju i radu. Neka ti je večna slava i da te nebeski anđeli čuvaju“, istakao je Štimac.

.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Aco Petrović ostavio neizbrisiv trag u košarci.

Aleksandar Petrović ostavio je neizbrisiv trag u košarci na ovim prostorima. Košarkaški svet ostao je bez velikog stručnjaka i njegovo veliko sportsko znanje, uspehe i rezultate koje je postigao uvek ćemo pamtiti i poštovati. U lično ime i ime Vlade Republike Srbije, porodici, prijateljima i saradnicima Aleksandra Petrovića izražavam najiskrenije saučešće“, navodi se u telegramu ministra Udovičića upućenom Košarkaškom savezu Srbije.

Povodom Petrovićeve smrti, počast su mu odali mnogi košarkaši, treneri, kao i klubovi.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve