Nova vest
Košarka

Sreda, 03.12.2014.

11:20

Preminuo Aco Petrović

Proslavljeni košarkaški trener Aco Petrović preminuo je u sredu posle duge i teške bolesti u 56. godini.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Petroviću je pre godinu i po dana dijagnostikovana amiotrofična lateralna skleroza, neurološko oboljenje koje uzrokuje atrofiju mišića, a stanje mu se pogoršalo pre pola godine.

Poslednji meč vodio je kao trener Uniksa iz Kazanja, sa Crvenom zvezdom u okviru Evrokupa, u Beogradu, u januaru prošle godine.

Od trenutka kada je oboleo od te opake bolesti, Petroviću je stizala podrška sa svih strana, a najupečatljiviju dali su mu reprezentativci Srbije, koji su pred utakmicu sa Novim Zelandom na teren izašli u majicama na kojima je pisalo: „Aco Petrović, jedan od nas“.

Petrović je trenersku karijeru započeo u beogradskom Radničkom, u dva navrata je vodio Crvenu zvezdu, FMP Železnik i Uniks, a sedeo je i na klupi Hemofarma, Lokomotive iz Rostova, Žalgirisa i Azovmaša.

Bio je u stručnom štabu reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila titule na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. i Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine. Takođe, bio je i asistent Duška Ivkovića 2008. i 2009. godine i osvojio je i srebro na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve