Nova vest
Košarka

Sreda, 03.12.2014.

11:19

Amerikanci "kao robovi" na Kosovu

Četvorica Američkih košarkaša pobegla su iz kosovskog kluba Besa iz Peći jer ih je predsednik Arver Eljšani tretirao "kao robove".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dominik Skejls, Meni Ričardson, Umar Šenon i Šontez Peterson su došli kao velika pojačanja u Peć, ali su doživeli zlostavljanje u Peći.

"Svi smo pobegli jer je predsednik bio neprofesionalan. Nije nam ništa platio, pretio je da će da nas izbaci iz hotela. Lagao je i nas i domaće igrače", rekao je jedan od igrača koji je želeo da ostane anoniman.

Skejls je prosečno beležio 9,7 poena uz 7,1 skokova, Šenon 12,9 poena i 5,4 asistencija, a Ričardson 11 poena uz 7,6 skokova po meču u kosovskoj Superligi.

Kosovski mediji prenose da je klub iz Peći i ranije imao problema zbog neplaćanja stranih igrača, a nedavno su ga napustila i dva domaća košarkaša Sami Hajzeri i Arijan Kalaku jer nisu dobili platu osam meseci.

Tim iz Peći je trenutno na deobi prvog mesta kosovske Superlige sa skorom 10-1, koliko ima i prištinski Sigal, koji je nadavno ugostio zagrebačku Cibonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve