Nova vest
Košarka

Utorak, 25.11.2014.

08:29

Radonjić: Pobeda za Marka

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić posvetio je pobedu nad Cedevitom preminulom navijaču crveno-belih Marku Ivkoviću.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Zvezda je nakon uzbudljive završnice slavila u Zagrebu 88:87 i zadržala maksimalan učinak u ABA ligi posle devet kola.

"Pobedu posvećujemo našem Marku. Došli smo iz Istanbula posle dosta teškog meča sa dva produžetaka, ali i događaja koji nas je sve izuzetno pogodio. To nam je odvuklo svu pažnju, jednostavno nismo mogli da se koncentrišemo na meč u meri u kojoj je to potrebno", rekao je Radonjić.

Zvezda je imala deset poena prednosti uoči poslednje četvrtine, ali je domaćin dobrom odbranom i trojkama preokrenuo u poslednjem minutu.

"Pokušali smo da se spremimo najbolje što je moguće, s obzirom na situaciju. Samim tim, očekivao sam oscilacije i pokušao da ih smanjim na najmanju moguću meru. Bila je prisutna i nervoza. Na kraju smo slavili, došli do bodova, ali i dalje sve je to...", ostao je nedorečen Radonjić.

I Zvezdin bek Branko Lazić nije mogao da ostane bez komentara na tragičan dogaj u Istanbulu.

"Pre svega želim da izjavim saučešće porodici tragično preminulog Marka Ivkovića. Jako mi je žao što se to dogodilo. Ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima. Bilo je teško i neizvesno do kraja. U prvom delu smo imali manje-više kontrolu dešavanja na parketu, iako smo pravili dosta grešaka. Ipak, na kraju smo uspeli da iskontrolišemo rezultat i da utakmicu rešimo u našu korist", poručio je Lazić.

U sledećem kolu ABA lige na programu je "večiti" beogradski derbi u Pioniru, a Zvezdu pre toga očekuje verovatno ključan meč u borbi za Top 16 Evrolige protiv litvanskog Neptunasa u četvrtak u Areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve