Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.11.2014.

10:32

ABA: Zvezda za nastavak niza u Zg

Košarkaši Crvene zvezde od 20.30 gostuju Cedeviti u Zagrebu u okviru devetog kola regionalne ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveno-beli’ u prestonici Hrvatske igraju za nastavak niza, pošto su neporaženi u prvih osam kola tog takmičenja, dok Cedevita ima skor 6/2.

Izabranici Dejana Radonjića su u Zagreb otputovali u teškom trenutku, posle tragedije i ubistva navijača Marka Ivkovića uoči meča protiv Galatasaraja u Istanbulu, u kojem su ’crveno-beli’ poraženi posle dva produžetka.

Košarkaši Zvezde će na utakmici sa Cedevitom nositi crni flor u znak sećanja na Ivkovića, a susret će početi minutom ćutanja.

Svi smo veoma potreseni onim što se dogodilo u Istanbulu i činjenicom da je izgubljen jedan mladi život. Koristim ovu priliku da izarazim najdublje saučešće porodici našeg stradalog navijača Marka Ivkovića”, rekao je Radonjić, “Dogodila se teška tragedija, a nas već u ponedeljak očekuje nova utakmica. Okolnosti su specifične i vrlo teše, ali moramo da se potrudimo da naš posao obavimo na najbolji mogući način”.

Zvezda je trenutno bez poraza u regionalnom takmičenju, dok Cedevita ima šest pobeda i dva poraza.

Cedevita je tim koji je dosta sličan našem. Predvodi ga najzvučnije pojačanje Roko Leni Ukić koji se vratio posle sjajne internacionalne krijere u svoju zemlju i zajedno sa Gordićem predstavlja veliki kvalitet Cedevite na spoljnim pozicijama. Pred početak ove sezone Zagrepčani su angažovali izvanrednog šutera Frana Prilepića, a iz prošle sezone su tu jako dobri igrači Babić, Ramljak, Zubčić, Ante Delaš. Imaju i veoma talentovane i mlade momke poput Arapovića i Žganeca. Sve u svemu to je jako dobar tim i očekuje nas težak zadatak”, istakao je Radonjić.

Trener Cedevite Jasmin Repeša istakao je da će njegov tim u duelu sa Zvezdom ići na pobedu.

Biće to lep izazov i prilika da pokažemo da smo i dalje, bez obzira na mladost i neke povrede, konkurentni na najvišem nivou. Naše ambicije su da do samog kraja ostanemo u ABA ligi i da pokušamo da je osvojimo. Sigurno da je ovo derbi kola i možda jedan od derbija prvenstva, u kojem se nadam domaćoj atmosferi u kojoj ćemo dati sve od sebe da na terenu sprovedemo ono što smo pripremali i dobijemo utakmicu“, naglasio je Repeša.

ABA liga, deveto kolo
subota, 22. novembar
Solnok – Zadar 82:81
Krka – Mega Vizura 72:80
Budućnost – Olimpija 76:61
Metalac – Levski 81:54
Igokea – MZT 61:76
nedelja, 23. novembar
Partizan – Cibona 73:64
ponedeljak, 24. novembar
Cedevita – Crvena zvezda 20.30

Tabela:
1. Budućnost 8/1
2. Crvena zvezda 8/0
3. Cedevita 6/2
4. Krka 5/4
5. Olimpija 5/4
6. Partizan 5/4
7. Mega Vizura 5/4
8. Solnok 5/4
9. Metalac 4/5
10. Cibona 3/6
11. MZT 3/6
12. Igokea 2/7
13. Zadar 2/7
14. Levski 1/8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve