Nova vest
Košarka

Subota, 22.11.2014.

10:16

EL: Erceg MVP, rekord Vilijamsa

Košarkaš Galatasaraja Zoran Erceg poneo je titulu najkorisnijeg igrača sedmog kola Evrolige, u kojem je plej Crvene zvezde Markus Vilijams postao rekorder.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Erceg je u pobedi svog tima nad ‘crveno-belima’ sa 110:103 posle dva produžetka, koja je ostala u senci ubistva navijača Zvezde u Istanbulu, upisao 32 poena, sedam skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, što mu je donelo indeks 41. Srpski košarkaš takođe nije imao promašaj sa linije slobodnih bacanja, pošto je pogodio svih 14.

Iza Ercega našao se centar Zvezde Boban Marjanović koji je imao indeks korisnosti 39, za 23 poena i 17 skokova. Bek Laboral Kuče Tomas Ertel imao je sjajnu partiju u porazu od Neptunasa sa 80:79, pošto je upisao 31 poen i pet asistencija za indeks 36.

Pet najkorisnijih igrača petog kola kompletirali su kapiten Zvezde Luka Mitrović i igrač Nižnjeg Novgoroda, koji su imali indeks 32. Mitrović je imao svoju najbolju partiju u Evroligi ove sezone sa 30 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Zanimljivo je da su gotovo svi igrači koji su obeležili sedmo kolo to učinili na utakmici između Galatasaraja i Zvezde. Erceg je bio najbolji strelac kola sa 32 poena, dok je Tejlor Ročesti ostao na vrhu što se tiče regularnog dela sezone sa prosekom od 20,5 poena po utakmici.

Marjanović je bio najbolji skakač kola sa 17 skokova, koliko nije skupio nijedan igrač u poslednje tri sezone Evrolige. Na taj način, centar Zvezde je preuzeo lidersku poziciju sa 9,8 skokova po utakmici.

Vilijams je ispisao nove stranice istorije, pošto je sa 17 asistencija postavio novi rekord Evrolige na jednoj utakmici. Iako je presedeo sedmo kolo zbog povrede, Miloš Teodosić je i dalje najbolji asistent lige sa prosekom od 8,4 asistencije po utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve