Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.11.2014.

20:41

EL: Olimpijakos pobedio za Zvezdu

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Valensiju sa 77:76 u šestom kolu Evrolige i tako su zadržali besprekorni skor 6-0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U veoma uzbudljivoj utakmici Valensija je sjajnom igrom u drugom poluvremenu uspela da povede i sa deset poena razlike (64:54), ali zahvaljujući Spanulisu i čvrstoj odbrani Pirejci su ipak došli do trijumfa. Španski tim sada ima skor 1-5.

Najbolji kod Olimpijakosa bio je Vasilis Spanulis sa 15 poena (5-12 iz igre) i 7 asistencija, Brajant Danston imao je 14 poena (5-8 iz igre) i 6 skokova, a Tremel Darden dodao je 11 poena. Mladi Agravanis ubacio je 8 poena, uz 10 skokova.

Kod Valensije je briljantan bio je Bojan Dubljević sa 16 poena (5-8 iz igre) i 4 skoka, Pau Ribas zabeležio je 16 poena i 6 asistencija, a odličan je bio i naš Vladimir Lučić sa 16 poena (4-7 iz igre, 5-6 penali za 32 min) i 3 skoka.

Za Valensiju je debitovao Nemanja Nedović, koji je upisao 6 poena (3-9 iz igre za 24 min), 2 skoka, 4 asistencije i po 3 ukradene i izgubljene lopte.

U prvom meču grupe Neptunas je pobedio Laboral Kuču 80:79.

Olimpijakos je u prvom poluvremenu vodio i sa 12 poena viška, domaće je služio šut, ali nisu igrali karakteristično čvrsto u odbrani, pa je Valensija na poluvreme otišla samo sa pet poena zaostatka – 45:40.

To je bila dobra polazna osnova za Perasovićev tim – hrvatski stručnjak postavio je svoj tim u zonu u drugom poluvremenu, a Olimpijakos nije imao nikakvo rešenje za to. Pirejci su u trećoj četvrti svedeni na samo devet poena, napadi su im bili bezidejni, a promašivali su i kada bi došli do otvorenih šuteva.

Na drugoj strani Dubljević je bio sjajan, a početkom poslednjeg perioda domaći gube dve lopte u nizu na centru, a Nedović vezuje četiri poena za prednost svog tima 64:54.

Slukas u sledećem napadu pogađa i prekida nešto duži post Olimpijakosa, ali Valensija je čuvala prednost sve dok Pirejci napokon nisu pogodili otvorene šuteve za tri – precizni su bili Agravanis i Lafajet, pa su domaći poveli 71:70 na nešto više od tri minuta do kraja.

Valensija je izvanredno parirala rivalu u skoku i posle još jednog u nizu ofanzivnog skoka Dubljević pogađa trojku za 75:73 na pedesetak sekundi do kraja. Međutim, Spanulis odgovara trojkom iz driblinga za vođstvo Olimpijakosa. Potom je fauliran Ribas – prvi put je bio siguran, ali drugo bacanje mu je izašlo iz koša.

Na 11 sekundi do kraja fauliran je Spanulis, koji pogađa samo drugo bacanje – 77:76. Poslednji napad Valensije poveo je Nedović, ali se zabio u Dardena u reketu.

Došlo je do ’mrtve’ lopte, posle koje je Valensija imala loptu na 1,3 sekunde do kraja. Ribas se okliznuo i tek tada dodao loptu do Nedovića, čiji pogođeni šut za pobedu nije važio jer je isteklo vreme.

Grupa D, šesto kolo:
Neptunas – Laboral Kuča 80:79
Olimpijakos – Valensija 77:76
petak:
19.00 Galatasaraj – Crvena zvezda

Tabela: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda 3-2, Neptunas 3-3, Galatasaraj 2-3, Laboral Kuča 2-4, Valensija 1-5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve