Nova vest
Košarka

Sreda, 19.11.2014.

22:59

Đilas: Ne menja se pobednički tim

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas nagovestio je da će se kandidovati za novi mandat na toj funkciji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sadašnji mandat rukovodstvu vladajućeg tela srpske košarke ističe u aprilu sledeće godine, a do tada će izvesno biti održani izbori. Za sada nema nagoveštaja da bi neko mogao da uđe u izbornu trku protiv Đilasa.

Poslednju reč imaju delegati, poznat je izborni sistem ‘Kuće košarke’. Da ne budem pogrešno shvaćen, za dosadašnje tri i po godine, sasvim smo solidno radili, ne menja se tim koji pobeđuje”, rekao je Đilas.

Na pitanje da li očekuje da ponovo dobije poverenje, Đilas je rekao:

O tome odlučuju delegati Skupštine KSS. Mogu samo da kažem da je moj tim uradio veliki posao, a kruna je sigurno svetsko srebro. Ta medalja je simbol uspeha i brojnih entuzijasta, zaljubljenika u ovaj sport. Iza nas je uspešna finansijska konsolidacija, na prvom mestu i sume od 130 miliona manjka, koja, iako nije dug prethodnog rukovodstva, i te kako je bila opterećujući faktor. Potrudićemo se da još više uložimo u razvoj košarke u Srbiji, ali i da bukvalno pomognemo opstanak u nekim delovima zemlje”.

Đilas je na Skupštini, održanoj u sredu, otkrio i da je KSS vratio dugove, a da je srebro osvojeno na Svetskom prvenstvu u Španiji uticalo na atmosferu u ‘Kući košarke’.

Razumem ljude kada se dođe do nekih osetljivih tema u vremena koja nisu nimalo laka, pre svega, u finansijskom smislu, da ne žele da presecaju podizanjem ruke, do mnogih rešenja bi trebalo doći konsenzusom. Naravno, da je seniorsko srebro iz Španije i te kako uticalo na bolju atmosferu, odnose. Ništa lepše i bolje od medalje, dobro je poznata stvar. Reprezentativci i stručni štab na čelu sa Aleksandrom Đorđevićem, uradili su ogroman posao, doneli toliko radosti. Ali, biću iskren, i selekcija sa Evropskom prvenstvu 2011. koju je vodio Ivković, da nije bilo nesrećnih povreda, prošla bi mnogo bolje. Uostalom, napravili su na Evropskom prvenstvo 2013. uvertiru za ovogodišnje Svetsko prvenstvo”, istakao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve