Nova vest
Košarka

Utorak, 18.11.2014.

23:25

Vujošević: Sada su nam šanse male

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da ‘crno-beli’ posle poraza od Lijetuvos Ritasa imaju male šanse za plasman u drugu fazu Evrokupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šampion Srbije je od litvanskog predstavnika izgubio sa 85:76 u punom “Pioniru” i tako doživeo peti poraz u grupi E Evrokupa.

“Čestitam Lijetuvos Ritasu na velikoj borbenosti, angažovanosti, disciplini u odbrani i želji da u Beogradu pobede Partizan. Da bi se dobila ovakva ekipa potrebno je da bolje odigramo nego sada”, rekao je Vujošević.

Vujošević je istakao da je evidentno da njegovom timu nedostaje plejmejker, ali da su uprkos tome njegovi izabranici morali bolje da odigraju.

I u ovom sastavu mogli smo i morali bolje. Igrači nisu imali dovoljno volje, želje i sportskog bezobrazluka da dobijemo utakmicu. Ritas ove godine igra veoma dobro. Uspeli smo da koliko-toliko zaustavimo šut za tri poena, ali njihove četvorke i petice su postigle mnogo poena. Ušli smo mekano u meč, bez dovoljno čvrstine, dozvolili im da povedu 14:2 i sve vreme smo jurili rezultat. Šanse su nam sada vrlo male za prolazak u drugu fazu”, zaključio je Vujošević.

Trener Ritasa Šeškus Virginius rekao je da se ne seća da li je njegova ekipa ikada pobedila u “Pioniru”.

Prvi put u svojoj karijeri igram u ovako fatastičnoj areni i atmosferi. Ne sećam se da je Ritas ikada pobedio ovde, vrlo sam srećan. Razumem da je Partizan novi i mlad tim, ali za nas je ovo velika pobeda. Želim Partizanu svu sreću da se kvalifikuje za narednu rundu”, rekao je Virginius.

Novinare je zanimalo i da li Ritas ima ambicije da osvoji Evrokup, a Virginius je rekao da će pokušati da budu što bolji.

Treba imati visoke ciljeve da bi ih i ostvarili”, dodao je trener litvanske ekipe.

Narednu utakmicu u Evrokupu Partizan igra 26. novembra, kada gostuje Banvitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve