Nova vest
Košarka

Utorak, 18.11.2014.

21:20

Đokić: Očvrsli na gostovanjima

Trener Metalca Vladimir Đokić rekao je da je njegova ekipa očvrsla posle pet utakmica na gostovanju u ABA ligi i da je rezultat stigao.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Valjevci su zbog radova na svojoj hali prvih šest kola u regionalnom takmičenju odigrali kao gosti, u prvih pet su poraženi, a potom je usledio niz trijumfa.

Metalac je prvenac upisao protiv Olimpije u Ljubljani, a potom su pali Igokea u Valjevu i MZT u Skoplju.

Mi nemamo kvalitet na papiru i zato svaku utakmicu moramo da odigramo maksimalno motivisano. Igrali smo protiv ekipe kojoj je pred njenim navijačima bila neophodna pobeda. Bili su i oni veoma motivisani i agresivni, ali mi smo uspeli da na to odgovorimo, prvenstveno odbranom. Kad se tako igra odbrana, onda su greške u napadu sasvim normalna stvar. Mi smo manje grešili i uspeli da dobijemo. Svesti MZT na 58 poena na njegovom terenu je fenomenalna stvar, veliki uspeh”, istakao je Đokić.

Valjevci su mnogo bolje otvorili meč, imali prednost i od devet poena, ali i pravili padove u igri, pa ih je protivnik stizao, srećom ne i prestigao u konačnom skoru, pa je Metalac trijumfovao sa 64:58.

Mnogo nam je značilo tih pet prvih utakmica u gostima u kojima smo nekako očvrsli. Pobeda protiv Olimpije nam je definitivno pokazala put kojim bi trebalo da idemo u igri, tako da u mečeve ulazimo sa više samopouzdanja. MZT je bio favorit, ali, to ponavljam od početka, ova ekipa Metalca ima karakter, stvaramo dobru hemiju i dobre odnose što u svlačionici, što na terenu i uvek neko ‘iskoči’ sa dobrom rolom ili celom partijom. Svaki igrač koji izađe na teren zna da mora nešto dobro da uradi za ekipu da bi ostao u igri. Prezadovoljan sam, ne predajemo se, igramo do kraja”, naglasio je Đokić.

Đokić je naglasio da dobri rezultati u poslednje tri nedelje, međutim, njegovim izabranicima ne dozvoljavaju da polete.

Shvatili smo kako moramo da igramo, sigurno je da nećemo poleteti. Okrećemo se narednom meču. Do kraja sezone, bez obzira na to s kim igramo, imamo obavezu da dobro treniramo, da sprovedemo sve taktičke zadatke tokom utakmice. Naravno, da će sve biti lakše uz publiku u Valjevu, ali nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo niti da u bilo koji meč ulazimo kao favoriti”, istakao je trener Metalca.

Narednu utakmicu Metalac igra u subotu, kada dočekuje Levski od 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve