Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.11.2014.

19:39

ABA: Cedeviti zagrebačka drama

Košarkaši Cedevite nadigrali su sedmi put u nizu u ligaškom delu gradskog rivala Cibonu 71:69, u reprizi prošlosezonsko finala ABA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Meč su obeležile su konstantne mini-serije oba tima, Cedevita je dolazila do 6-7 poena prednosti, Cibona se vraćala, da bi gosti slavili u dramatičnoj penal završnici.

Nemanja Gordić je desetak sekundi pre kraja pogodio samo jedno od dva penala kojima je mogao da reši meč, da bi u poslednjem napadu Džerel Blesingejm pokušao polaganjem da iznudi produžetak, ali je zaustavljen.

Cedevitu je do šeste pobede predvodio tandem plejmejkera, Roko-Leni Ukić sa 15 poena i 5 asistencija, dok je 12 dodao Nemanja Gordić. Dvocifren je bio i Ivan Ramljak sa 11 poena.

Najefikasniji u Ciboni, koja je doživela peti poraz u ligi, bio je Damir Markota sa 14 poena uz 7 skokova, 13 je dodao Ivan Siriščević, a po 10 su ubacili Džerel Blesingejm, koji je imao i 7 asistencija, te Marin Rozić, koji je imao i 7 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve