Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.11.2014.

14:18

DV: Ritas nije slučajno prvi

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da bi njegov tim pobedom nad Lijetuvos Ritasom bio mnogo bliži ostvarenju želje za plasman u drugu fazu Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan će se u utorak od 20.45 u Hali Pionir sastati s litvanskim Lijetuvos Ritasom u utakmici šestog kola Grupe E Evrokupa.

"Čeka nas kvalitetan protivnik koji ima sve dobre karakteristike litvanske košarke i koji nije slučajno prvi na tabeli naše grupe."

"Sutrašnjom pobedom koja bi ujedno bila i revanš za poraz u prvom kolu, bili bismo bliži svojoj želji da prodjemo u drugu fazu Evrokupa i mladom timu obezbedimo još evropskih utakmica i prilika da napredujemo", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

"Mi ćemo sigurno dati svoj maksimum. Nadam se da će publika prepoznati značaj utakmice i da će nam pomoći da dodjemo do pobede, kojom bismo ušli u realnu trku za plasman u drugu fazu", rekao je Vujošević.

Košarkaš crno-belih Milenko Tepić rekao je da je Partizan bolji tim, nego kada je prvi put igrao s Ritasom.

"Ritas posle prvog dela deli prvo mesto s Banvitom, što dovoljno govori o njegovoj snazi i kvalitetu. Mi smo prvi meč ubedljivo izgubili, ali smo sada bolji tim nego što smo tada bili i možemo mnogo bolje da odigramo. Mislim da pred domaćom publikom imamo svoje šanse, a bila bi velika stvar da dobijemo i ostanemo u realnoj trci za drugu fazu", rekao je Tepić.

U Grupi E posle Petog kola Partizan zauzima poslednje, šesto mesto, sa samo jednim trijumfom, dok je Lijetuvos ritas na deobi prvog, zajedno s Banvitom, sa četiri trijumfa i jednim porazom. Plasman u drugu fazu Evrokupa obezbediće četiri najbolje plasirane ekipe iz grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve