Nova vest
Košarka

Petak, 14.11.2014.

14:44

Vujošević: Ne čeka nas lak posao

Trener Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da bi pobeda nad Levskim ostavila njegovu ekipu među pretendentima za plasman među četiri najbolje ekipe.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Crno-beli“ u osmom kolu ABA lige gostuju bugarskoj ekipi u subotu od 18 časova. Partizan ima tri pobede, a Levski samo jednu.

"Sama činjenica da je Levski ove sezone želeo da bude sastavni deo ABA karavana dovoljno ilustruje njihove motive i ambicije.“

"Suočili su se sa nizom problema unutar kluba i nisu na najkvalitetniji način selektirali tim, kada su u pitanju zahtevi samog takmičenja. Ali sasvim su dobar i kvalitetan sastav, koji čine pre svega bugarski reprezentativci. Ne treba ih posmatrati iz ugla dosadašnjih igara u prethodnih sedam kola. Oni su pokazali na nekim utakmicama da poseduju dobar individualni kvalitet pretočen u timsku igru. Nas čeka nimalo lak posao, s obzirom da ekipa Levskog igra na sasvim drugačiji način na domaćem terenu. Pre svega mnogo angažovanije, mnogo čvršće, mnogo agresivnije u odbrani, jednom rečju - mnogo hrabrije“, rekao je Vujošeić i istakao kvalitet spoljnih igrača Levskog.

"Doveli su plejmejkera Marinova, koji zajedno sa Karanfilovim daje ton i ritam igre ekipe Levskog. Posebnu pažnju treba da obratimo na spolju liniju, na Pavela i Pavlina Ivanova i Zaharijeva, koji su odlični šuteri za tri poena. Ako se nadovežu igrači koji igraju na pozicijama krilnih centara, Simeonov i Dimitrov, dvojica reprezentativaca, to dovoljno dobro ilustruje sam koncept i način igre ekipe Levskog“, rekao je strateg Parizana NIS.

Vujošević na ovaj meč gleda sa dosta optimizma.

"Mi smo na utakmici sa Asesoftom pokazali niz dobrih stvari. Zbog nekih aspekata u našoj igri naredne utakmice gledamo sa puno optimizma i sigurno da nas pobeda u meču sa Levskim ostavlja u krugu ekipa koja pretenduju da budu među četiri najbolje na kraju ligaškog dela šampionata“, zaključio je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve