Nova vest
Košarka

Subota, 08.11.2014.

13:13

Sportando: Partizan zove Krafta

Kako prenosi košarkaški portal Sportando, Partizan NIS poslao je ponudu američkom plejmejkeru Aronu Kraftu.

Izvor: B92, Sportando

Autor:B92, Sportando

Default images

Kraft je letos potpisao za Golden Stejt Voriorse, ali je otpušten pred početak NBA sezone. Ima opciju da igra za tim Voriorsa iz razvojne NBDL lige koji je smešten u Santa Kruzu.

Studirao je na univerzitetu Ohajo Stejt, nije draftovan, a u svojoj poslednjoj sezoni prosečno je beležio oko 10 poena, 5 asistencija i 3,5 skokova po meču.

Krasi ga pre svega odlična igra u odbrani, bio je jedan od najboljih defanzivaca NCAA lige tokom četiri godine u Ohaju.

Pritiska plejmejkere rivala već na polovini terena, pa je je bio jedan od najboljih kradljivaca na koledžu. Veoma je brzonog, sjajno koristi obe ruke u odbrani, a uz to je i neumoran u čuvanju rivala.

Igra u napadu mu nikad nije bilo jače oružje, čak ni kad su Bakajse napustili Džered Salindžer i DeŠon Tomas. Ipak, veoma je koristan u 'pik en rol' igri, dok napade uglavnom završava skok-šutem.

Partizan ima velikih problema sa organizacijom igre ove sezone, za to su zaduženi Boris Dalo i Milenko Tepić, koji je pre svega "dvojka", a to se najbolje videlo prilikom organizacije poslednjeg napada na gostovanju u Volgogradu protekle nedelje u Evrokupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve