Nova vest
Košarka

Petak, 07.11.2014.

21:13

Radonjić: Slaba organizacija napada

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je razlog poraza njegove ekipe od Olimpijakosa bila slaba organizacija napada.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Zvezda je u 'Kombank areni' poražena rezultatom 62:57, u četvrtom kolu grupe D Evrolige.

Radonjić je naveo da je ekipa pokazala karakter u finišu meča, ali da je današnji protivnik potvrdio klasu kada je trebalo.

„Čestitam Olimpijakosu na zasluženoj pobedi. Olimpijakos je pokazao zašto je prvi ove sezone u grupi i zašto je dugo godina u vrhu evropske košarke. Mi smo na startu imali bolju koncentraciju, ali su oni u drugoj četvrtini podigli čvrstinu igre, a mi nismo imali dobru organizacijju u napadu. Nismo bili napadački raspoloženi. Pokazali smo na kraju karakter, stigli do poseda razlike uz faul za tri poena, ali je Olimpijakos pokazao iskustvo i kvalitet kad je trebalo. Olimpijakos je odigrao mnogo više većih mečeva i nije moglo očekivati da će odigrati lošije“, rekao je Radonjić.

Upravo je iskustvo igralo presudnu ulogu u trenucima kada se meč lomio.

„Ovo je velika škola za našu mladost. Kada je trebalo da se vuku, mi nismo vukli neke prave poteze, nismo koristili te neke male momente ili kratke periode, koje smo mogli da iskoristimo u završnici, ali nadam se da će dati rezultate kada to bude najpotrebnije. Hvala publici, ambijent je bio fenomenalan“, dodao je trener Zvezde.

Tribine ’Kombank arene’ bile su pune, atmosfera je bila odlična, ali nije Radonjić smatra da nije predstavljala preveliko opterećenje igračima.

„Evidentno je bilo da imamo problema sa organizacijom igre. Olimpijakos se čvrsto nametnuo, to im je dao mogućnost da igraju, a nama oduzimalo samopouzdanje. Ambijent nije bio problematičan, već ono na terenu – dužina njihove čvrstine u igri i naš slabiji segment, a to je napad. To je bilo presudno da oni iskoriste i pobede. Odbrana je bila odlična. Svesti Olimpijakos na 62 poena je sjajno, ali u drugom delu terena nismo bilo dovoljno dobri da savladamo velikana evropske košarke“, dodao je Radonjić istakavši da su dve ekipe igrale prvi takmičarski meč.

Gostujući tim odlučujući tim napravio je u drugoj deonici.

„U drugoj četvrtini igra je bila slabija u fazi odbrane, a da je ostatak meča ostao na 12, 13, 14. Možda je bilo situacija da drugačije zaustavimo njihove napade, ali generalno ne možemo da se bavimo kvalitetom odbrane, kada smo veoma zadovoljni tim delom igre. Ostavili smo Olimpijakos na tako malom broju poena i neke igrače uspeli da svedemo na manji broj poena nego što se očekuje. Uz bolju koncentraciju i iskustvo mogli smo i do podviga, lako je to bilo uočiti tokom svih 40 minuta“, istakao je on.

Najbolji igrač Crvene zvezde Markus Vilijams nije pružio partiju na očekivanom nivou, pošto je meč završio sa samo 7 poena (3-15), uz 4 asistecnije.

„Jasno da je Markus do sada pokazao ono što smo želeli, to što sada nije bio na tom nivou, ne znači da nije trebalo da se opredelimo za nekoga ko je u naletu, iako je večeras to bilo drugačije. Mi smo igrali protiv Olimpijakosa, ne protiv nekog drugog tima. Ta ekipa je bila dva puta u poslednje tri godine prvak Evrope. Nije jednostavno biti na nivou dovoljno dobrom da se savlada Olimpijakos u situaciji kada je evidentno da je izuzetno motivisan, posle promene trenera, i maksimalne želje da u ovom ambijentu pokažu ko je stariji“, imao je objašnjenje trener za slabu igru Vilijamsa.

Ono što je evidentno u igri Crvene zvezde jeste nedostatak učinka Čarlsa Dženkinsa, koji nije dobio ulogu da odluči utakmicu.

„Dženkins nije u adekvatnom statusu da bi dobio tu ulogu, ne jer mislimo da ne može to da uradi, već ima igrača koji su pokazali da mogu da preuzmu odgovornost. Markus je to sada uradio, nije bilo kako smo očekivali, ali biće na sledećim mečevima. Nadam se da će Čarls biti na nivou i naše mogućnosti da koristimo više igrača kada je ovakav tok meča“, zaključio je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve