Nova vest
Košarka

Sreda, 15.10.2014.

18:22

Ubedljiv poraz Partizana u Vilnusu

Košarkaši Partizana NIS izgubili su od Lijetuvos Ritasa 92:65 u Vilnusu, u prvom E grupe Evrokupa.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U narednom kolu srpski tim dočekuje Banvit, u sredu od 20.45 časova.

Litvanska ekipa vodila je od početka do kraja susreta, Partizan je veoma loše odigrao drugu četvrtinu u kojoj je postigao samo osam poena. U trećem delu ekipa Duška Vujoševića je odigrala znatno bolje i taj period igre dobila 25:23.

Ipak to nije dovoljno da Partizan unese neizvesnost u meč, Ritas je u poslednjoj četvrtini održavao visoku prednost i na kraju zasluženo slavio.

U Partizanu su najefikasniji bili Gagić i Milutinov sa po 12 poena. Oni su bili i jedini sa dvocifrenim učinkom kod "crno-belih", Tepić i Murić dodali su po 9 poena, a Milutinović sedam.

Kod pobednika najbolji su bili Lukauskis i Lesli sa po 18 poena, Kavaliauskas je zabeležio 14, a po jedan manje Mozer i Orelik.

Tok meča:

Domaći košarkaši su bolje počeli meč, ali su ih „crno-beli“ rezultatski pratili u prvih nekoliko minuta, poenima, Milutinova i marnkovića. Posle 5:5, Lijetuvos Ritas pravi seriju 7:0 i kontroliše rezultat (17:9). Partizan je uzvratio i poenima Tepića i trojkom Daloma smanjuje na dva poena zaostatka (17:15). Majk trojkom prekida mini-seriju srpskog predstavnika. Domaći su do sada pogodili čak šest trojki iz deset pokušaja, naspram dve Partizana, pa je prva četvrtina završena 30:21 za Lijetuvos.

Dosta grešaka na obe strane na početku druge četvrtine, ali to odgovara litvanskom timu koji čuva 11 prednosti (34:23). Partizan je loše šutirao, ima već 11 izgubljenih lopti, Edo Murić je za sada bez poena, dva puta je pokušao za tri i jednom za dva, ali je upisao asistenciju i skok. Posle prvih pet minuta druge četvrtine ekipa Duška Vujoševića je ubacila samo četiri poena. U timu Partizana za sada je najefikasniji Tepić sa sedam poena, a Gagić je ubacio jedan manje. Kod domaćih najbolji je Orelik sa devet poena. Lijetuvos Ritas je uvećavao prednost, Partizan je nastavio sa greškama i u odbrani i u napadu (47:27). Srpski šampion je u drugoj četvtini ubacio samo osam poena, na poluvremenu rezultat je 47:29.

Partizan je nervozno počeo drugo poluvreme, nizali su se promašaji, a uz to Gagić je napravio i nameran faul, kako bi sprečio kontranapad Lijetuvos Ritasa, koji vodi 55:31. Poene za Partizan postigli su Gagić, Milutinov i Tepić (59:35). Murić se konačno upisao u strelce, prvo je bio precizan za dva, a već u narednom napadu pogodio je i van linije 6.75. "Crno-beli" ne kažnjavaju promašaje protivnika i dalje su u velikom zaostatku (61:40).

Dobri momenti za Partizan tri minuta pre kraj treće četvrtine. Posle trojke Andrića, Murić je iznudio faul uz koš i bio precizan (61:46). Gagić je iznudio faul u napadu, a zatim je zakucao uz faul, ali dodatno bacanje nije pogodio (64:48). Milutinović postiže dve trojke, ali na isti način protivnik uzvraća preko Lukauskisa i Majka Mozera (70:54). "Crno-beli" su dobili ovu četvrtinu 25:23.

Dva minuta igre u četvrtoj četvrtini i nijedna ekipa nije postigla koš, a period "praznih" minuta prekinuo je Đorđe Gagić, a ubrzo posle toga meč je za njega završen jer je napravio petu lićnu grešku. Lijetuvos je vratio prednost koju je imao tokom prvog poluvremena, a u nekoliko navrata bilo je i 25 poena razlike (85:60). Druga četvrtina bila je nalik prvoj, Partizan je postigao samo devet poena. Meč je završen rezultatom 92:65.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

221 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve