Nova vest
Košarka

Sreda, 08.10.2014.

17:55

ABA: Poraz Mege u Sofiji

Košarkaši Mega Vizure poraženi su na gostovanju Levskom u Sofiji sa 98:89 u okviru drugog kola ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranici Dejana Milojevića tako su doživeli prvi poraz ove sezone, dok je šampion Bugarske, novajlija u regionalnoj ligi, došao do prvog trijumfa.

Domaći tim je bio furiozan u prvom poluvremenu, koje je završio sa 19 poena prednosti, da bi se Mega probudila u nastavku, ali je previše grešila. Milojevićevi igrači imali su 21 izgubljenu loptu, Levski im je ukrao 11, i to je prelomilo na stranu bugarskog tima.

Najbolji u timu Mege bio je Nenad Miljenović sa 12 poena, osam skokova i devet asistencija, Aleksandar Marelja je dodao 19 poena i pet skokova, dok je Nikola Jokić meč završio sa 15 poena i po šest skokova i asistencija.

U pobedničkom timu, Brendon Hit, koji je propustio utakmicu sa Crvenom zvezdom u prvom kolu, upisao je 18 poena i sedam asistencija. Hristo Zaharijev je imao 17 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je srpski košarkaš Miljan Pupović dodao 14 poena i šest skokova.

Tok meča:

Domaći košarkaši bolje su ušli u meč i preko Pupovića i Dimitrova napravili seriju 5:0, koju je u drugom minutu prekinuo Zagorac. Levski je nastavio sa boljom igrom u narednim minutima i zahvaljujući istim igračima i Ivanovu se odvojio na 12:2.

Tu seriju bugarskog tima prekinuo je Marelja posle tehničke greške Pupovića, posle koje je Miljenović promašio oba slobodna bacanja. U tim trenucima, igrači Mege su imali dosta izgubljenih lopti, što je Levski koristio i održavao prednost, koja je u jednom trenutku bila i 13 poena (25:12). Poenima Marelje i Vrbice, Milojevićevi igrači uspeli su da smanje zaostatak na deset poena do kraja četvrtine (25:15).

U drugoj četvrtini, Mega je uspela da priđe na minus osam, ali je Levski zaigrao angažovanije i održavao dvocifrenu prednost. Zahvaljujući greškama gostiju i svojom angažovanom igrom, domaći tim je od 17. do 19. minuta napravio seriju 9:0 i uspeo da se osvoji na 53:35. U jednom trenutku ta prednost je iznosila i 20 poena, da bi se na odmor otišlo prednošću šampiona Bugarske sa 57:38.

Posle prvog minuta drugog poluvremena bez poena na obe strane, Levski je došao do tada maksimalnih plus 21 (59:38), da bi vrlo brzo usledila serija gostiju, koji su preko Bojića, Zagorca, Miljenovića i Krstića prišli na 61:51. Tu seriju je lakim polaganjem prekinuo Pupović u petom minutu trećeg perioda i svaki put kada je Mega pokušavala da pripreti i priđe na ispod deset poena sledile su greške, koje je Levski kažnjavao.

Međutim, serijom 7:0 za 72:65, Mega se potpuno vratila u igru, posebno sjajnom trojkom Jokića. Tu seriju u poslednjim trenucima perioda prekinuo je Karanfilov i na poslednji odmor otišlo se prednošću Levskog 75:65.

Iako su imali prliku da se primaknu, igrači Mege su nastavili sa izgubljenim loptama, pa je Levski u 24. minutu imao i plus 16 (83:67). Milojevićevi izabranici su tada zaigrali angažovanije i pred poslednja dva minuta utakmice uzvratili i prišli na šest, a potom i pet poena zaostatka (91:86). Međutim, Levski je uzvratio trojkom Zaharijeva, kojom je praktično i rešen meč. Usledile su greške na obe strane, a Levski je na kraju meč rešio sa devet poena razlike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve