Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.09.2014.

14:20

Na Tajvanu finale King of the Rock

U jeku Svetskog prvenstva u Španiji, na drugom kraju planete u subotu biće održano još jedno svetsko košarkaško takmičenje, ali u basketu ‘1 na 1’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Basketaši iz 26 zemalja spremni su za borbu u zatvoru Samasana na Tajvanu, sve dok samo jedan ne ostane na terenu.

Nebojša Bošković će posle nastupa 2012. u poznatom zatvoru Alkatraz u San Francisku po drugi put predstavljati Srbiju na Red Bull King of the Rock svetskom finalu.

Posle napetih kvalifikacija održanih u 26 zemalja širom sveta, ukupno 32 takmičara su zaslužila svoje mesto u borbi na petom po redu Red Bull King of the Rock svetskom finalu koje će biti održano na Samasana ostrvu.

Ove godine će biti ispisana istorija, pošto se prvi i jedini jedan na jedan košarkaški turnir po prvi put seli iz Alkatraza i Sjedinjenih Američkih Država na Samasanu na Tajvanu, u srce Azije. Pored ovoga, novina je i da će se deset finalistkinja iz devet zemalja po prvi put boriti za titulu Kraljice Stene (Queen of the Rock).

Red Bull King of the Rock je najjači jedan na jedan turnir u košarci, koji je u 2014. godini održan u 101 gradu širom sveta na nekim od najprepoznatljivijih lokacija. Tokom kvalifikacija kroz turnir je prošlo 5.696 igrača, a do svetskog finala odigrano je čak 5.429 utakmica.

Na svetskom finalu, igračima će se pridružiti zvanični šampion Taron ‘The Beast’ Vilijams, koji je postao Kralj 2013. 32 finalista će predstavljati Angolu, Azerbejdžan, Bahrain, Belorusiju, Gruziju, Nemačku, Hong Kong, Indiju, Italiju, Japan, Kazahstan, Kuvajt, Letoniju, Liban, Litvaniju, Maltu, Meksiko, Panamu, Rusiju, Srbiju, Španiju, Tajvan, Tunis, Tursku i SAD.

Predstavnik Srbije Nebojša Bošković će posle 2012. godine po drugi put učestvovati na završnom turniru na koji odlazi veoma motivisan.

„Na svetskom finalu 2012. godine, u utakmici protiv dvostrukog šampiona turnira Amerikanca Bejbi Šeka, povreda me je sprečila da pokažem svoj maksimum. Iz tog razloga na Tajvan odlazim veoma motivisan i spreman da predstavim našu zemlju u najboljem svetlu.“ izjavio je Bošković pred odlazak u zatvor Samasana.

Njemu će se na putu za Tajvan pridružiti i Vojkan Krstić, momak iz publike koji je na kvalifikacionom turniru u Beogradu uspeo da poentira sa pola terena iz prvog i jedinog pokušaja i osvoji odlazak na svetsko finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve