"Trojka iz bloka" sa "crno-belima"

Na terenima KK Parizan na Kalemegdanu u nedelju je održan humanitarni turnir „Trojka iz bloka“.

MNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli

Prvotimci šampiona Srbije Đorđe Gagić i Mihajlo Andrić podržali su turnir i simbolično ga otvorili prvim šutevima van linije 6,75 zajedno sa glumcem Žarkom Lazićem.

Pobednik u brzom šutiranju trojki je Nikola Šuleski sa ukupno 14 pogodaka u finalu, drugo mesto zauzeo je mladi Jovan Grajić sa 13 pogodaka, a treće mesto pripalo je Nikoli Filipoviću sa 10 postignutih koševa u finalnoj seriji.

"Zaista mi je drago da se odazvao ovako veliki broj mladih momaka i devojaka. Uvek smo tu da podržimo humanitarne akcije i da u njima učestvujemo. Ljudima iz poplavljenih područja je i dalje potrebna podrška, a drago mi je kada vidim da se upravo mladi ljudi organizuju kako bi pomogli svojim sugrađanima. Turnir je odlično organizovan i pozivam sve koji vole košarku da se priključe ovoj i narednim akcijama", rekao je centar "crno-belih" Đorđe Gagić.

“Trojka iz bloka” je idejni humanitarni projekat organizacije ''Srbi za Srbe'', pokrenut 2012. godine uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i potpredsednika Dejana Tomaševića.

Sportsko-humanitarni turnir ''Trojka iz bloka'' održaće se do kraja godine još u Subotici, a pored Srbije planirano je da se turnir održi u nemačkom Nirnbergu i Sidneju, zahvaljujući želji i naporima brojne srpske dijaspore u ovim gradovima.

“Trojka iz bloka” se sprovodi kroz sportsku manifestaciju brzog šutaranja trojki širom Srbije, koji za cilj ima okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji finansijski podržavaju realizaciju ciljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.