Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.08.2014.

10:28

Bogdanović: Ako izginemo...

Jedna od najvećih uzdanica košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović ističe da je najvažnije da tim "izgine i ostavi srce" na SP.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

"Orlovi" u poslednjoj proveri pred Mundobasket poraženi od Novog Zelanda u Pioniru 102:96, a usput su se sukobili selektor i igrač.

"Razmišljam ovako, pošteno, ako tamo izginemo, ostavimo srce, niko ništa neće da nam zameri, bez obzira na rezultate", rekao je Bogdanović za "Sport".

Ljubitelji košarke u Srbiji nikad neće ispratiti nacionalni tim na neko veliko takmičenje bez nade u medalju.

"Tako se čini sa tribina, ili pokraj televizora kada si "samo" navijač. Poštujem tu veliku želju, pa normalno da je svi imamo negde duboko u duši, ali... Kada "radiš" na terenu, onda vidiš koliko je to daleko, a tek koliko malo ponekad zafali za sreću. Kada igraš, shvatiš da nije nimalo lako da se maksimalno spremiš, od igre, uloge do tela. Najlakše je reći - medalja, to najmanje košta, ali...", istakao je Bogdanović.

Srbiju očekuje veoma teška grupa sa domaćinom Španijom, evropskim prvakom Francuskom, timom prepunim NBA zvezda Brazilom, Egiptom i Iranom.

"Ne bih voleo da budemo četvrti. Lepota velikih takmičenja je baš u iznenađenjima. Ima onih koji loše počnu, pa se posle aktiviraju i obrnuto. A u Španiji je i drugačiji sistem, jedna strana kostura odnosno dve grupe se "vrte" međusobno do finala, ma biće tu dešavanja za infarkt", rekao je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve