Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.08.2014.

16:25

Đorđević: Micov je završio!

Selektor Srbije Aleksandar Djordjević izbacio je sa današnje utakmice sa Novim Zelandom košarkaša Vladimira Micova, uz razmenu teških reči.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Micov je nezadovoljan izmenom u prvom poluvremenu odbrusio Đorđeviću, selektor mu nije ostao dužan, a potom ga je izbacio iz hale.

Novi igrač Galatasaraja je napustio parket Pionira, a potom i halu u kojoj Srbija igra poslednji meč pred Svetsko prvenstvo.

"Ne znam ni ja šta se dešava sa njim. Ovo je reprezentacija Srbije, dres su nosili i veći od njega, ali ne na kukavički način. Nema šta da se pojašnjava. Bilo koja reprezentacija Srbije da je u pitanju, to su zakoni odnosa i poštovanja prema dresu. Čovek nije hteo da se okrene kada sam ga zvao. Ovo je neprihvatljivo, neprimereno. Njegova kratka karijera je završena u reprezentaciji. Da ja o njemu da razmišljam, ne interesuje me. A ne interesuje ni njegove saigrače", rekao je Đorđević posle meča.

Đordjević, kome se u glasu čulo da je ljut i razočaran, je rekao da ne zna kako će incident uticati na ekipu.

"Ovi momci su dali sve od sebe i bez njega. Odnos prema dresu je svetinja. Ovo je reprezentacija Srbije. Ja o njemu da razmišljam?! Ovde ima mnogo većih imena. (Vladimir) Štimac je primer kako se bori za dres i bori za reprezentaciju. To je duh reprezentacije", dodao je Đorđević.

Selektor je zbog ovog sukoba odložio odluku od skraćenju spiska, saopštiće je za nekoliko dana.

"Za par dana će se znati sve. Koga nema bez njega se mora. Do danas bih vodio svih 14 igrača, do danas, jer smo postigli mnogo toga. Sada bih vodio svih 13. Još ništa nismo odlučili, 13 igrača su kandidati za odlazak na Svetsko prvenstvo", jasan je selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve