Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.08.2014.

16:25

"Stotka" u košu i sukob pred SP!

Košarkaši Srbije poraženi su od Novog Zelanda 102:96 u generalnoj probi za Mundobasket, koju je obeležio sukob selektora Đorđevića i Vladimira Micova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Selektor je u prvom poluvremenu izbacio beka sa parketa Pionira nakon verbalnog sukoba zbog izmene, pa je pitanje da li to znači da Micov neće ići u Španiju.

Srbija je odlično odigrala prvi period, postigla 29 poena, ali su Novozelanđani serijom trojki (7/9) stekli 11 poena prednosti, koju su uspeli da sačuvaju do kraja meča.

"Orlovi" su odigrali sa dosta oscilacija, kao u prvom duelu pre tri dana. Postigli su 29 poena u prvom periodu i tu stali. Usledio je sukob selektora i igrača, Novozelanđani trojkama stižu do preokreta i +11.

Mini-serijama Srbija uspeva da se vrati u rezultatski egal, ali rival sjajnim šutem sa distance ostaje u vođstvu. Naš tim je u samom finišu imao još jednu šansu da kao u Vršcu preokretom stigne do trijumfa, ali je Vebster sa dve trojke iz driblinga odveo goste na +6 i rešio meč.

Petorica "Orlova" su pred oko 5.000 navijača u Pioniru imala dvocifren učinak, najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 17 poena (5/11 iz igre) uz 5 skokova, po 14 poena ubacili su Miroslav Raduljica (5as) i Vladimir Štimac, dok su po deset dodali najvažniji igrači tima Nenad Krstić i Miloš Teodosić (6as).

Naš tim nije imao rešenje na spoljni šut gostiju, 29 poena ubacio je Peni (5/7 tri), od čega 20 u prvom poluvremenu, a u drugom su ga zamenili Vukona sa 22 (7sk) i Vebster sa 21, uz dve ključne trojke u poslednja dva minuta.

Đorđević će verovatno tokom večeri, najkasnije u ponedeljak saopštiti koja dva igrača neće ići na Svetsko prvenstvo koje počinje za manje od šest dana u Španiji.

Srbija će igrati u veoma teškoj grupi A sa domaćinom Španijom, šampionom Evrope Francuskom, timom sa nekoliko NBA igrača Brazilom, te Iranom i Egiptom.

Tok meča:

Pionir je aplauzom pozdravio tradicionalnu "haku", koja nije uplašila naše igrače. Bjelica i Bogdanović donose prvo vođstvo 6:3, a ulazak Micova uz Raduljicu donosi 13:5.

Zonskim presingom "kiviji" smanjuju na 15:11, ali raspoloženi Teodosić (trojka i tri asistencije) pokreće novu seriju Srbije za 22:13, te +7 nakon prvog perioda (29:22).

Međutim, sve je krenulo naopaku u drugoj četvrtini. Raspoloženi Penij predvodi seriju trojki Novozelanđana koji brzo stižu do egala na 31:31, a potom preokreću na 35:31 (serija 22:9).

Ipak, Bogdanović i Raduljica preuzimaju igru u svoje ruke i zaustavljaju nalet rivala, koji pre svega trojkama (7/9, Srbija 2/10) održava prednost (40:37).

Usledio je totalni raspad u našem timu. Nezadovoljan zamenom Vladimir Micov je odgovorio selektoru, pa ga je Aleksandar Đorđević izbacio sa parketa i tima. Videćemo da li ovo znači da je Micov jedan od dvojice igrača koji neće na Mundobasket.

To gosti iz Okeanije koriste i stižu do 44:37, Teodosić i Krstić ne uspevaju da uspostave red u igri "orlova", te Novi Zeland odlazi na poluvreme sa 52:43.

Početak drugog poluvremena donosi seriju koševa na obe strane, Peni pogađa petu trojku, ali mu konačno odgovara Teodosić.

Preko Entonija i Vebstera Novi Zeland održava prednost (65:56), ali Bjelica sa šest poena uz pomoć Markovića vraća "orlove" na -3 u finišu perioda, te pred poslednju četvrtinu gosti vode 71:68.

Nakon tri minuta igre u poslednjem periodu saradnja Raduljice i Simonovića vraća Srbiju na pola koša zaostatka, nakon čega je usledio obračun centra Milvokija i Vebstera, ali Novi Zeland održava vođstvo (81:79).

Srbija nikako nije uspevala da napravi konačni korak i preokrene rezultat, da bi dva i po minuta pre kraja Frenk sa šest poena u nizu odbio napad "orlova" (87:84).

Vebster novom trojkom dodatno dovaja "kivije", Krstić sa penala smanjuje opet na pola koša zaostatka (92:91), potom Bogdanović pogađa za ostanak u igri, ali Vebster opet pogađa za tri posle driblinga te prelama meč 60 sekundi pre kraja (98:93).

Tada se i naši igrači predaju, te na Svetsko prvenstvo odlaze sa "stotkom" u košu na svom parketu (102:96).

Srbija – Novi Zeland 96:102 (29:22, 14:30, 25:19, 28:31)

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve