Nova vest
Košarka

Utorak, 12.08.2014.

18:56

Marjanović: Kao da sam juče imao 18

Centar Crvene zvezde Telekom Boban Marjanović rekao je da je čudan osećaj biti najstariji pojedinac tima.

Izvor:

Autor:

Default images

"Sada smo baš mlada ekipa, posebno u ovom sastavu dok nam se ne pridruže reprezentativci i Čarls Dženkins. Nisam verovao da mogu da budem najstariji u ekipi. Malo je čudno, kao da sam juče imao osamnaest godina, a danas sam najiskusniji na treningu. Jedva čekam da nam se priključe ostali saigrači. Imamo dobar, talentovan i mlad tim i mislim da možemo puno toga da napravimo", istakao je Marjanović.

Ekipu sa Malog Kalemegdana napustilo je nekoliko najiskusnijih pojedinaca iz prošle sezone, a na njihova mesta stigli su mladi igrači.

"Uspeo sam da se odmorim za sezonu koja predstoji. Najvažnije je da smo krenuli, sada idemo korak po korak i verujem da će biti sve u redu. Odradili smo prvi trening, bilo je malo teže jer se telo nije naviklo na ovakav rad. Treniraćemo u jakom ritmu, dva puta dnevno i biće naporno dok se naviknemo. Uželeo sam se lopte, trčanja baš i nisam", zaključio je Marjanović.

Jedan od pomenutih mladih igrača je krilo Nemanja Dangubić, koji je pre nekoliko nedelja stigao iz Mega Vizure.

"Napravio sam pravi potez dolaskom u Zvezdu. Došao sam da napredujem, radim na sebi i da se dokazujem. Zadovoljan sam dolaskom u Crvenu zvezdu. Želim da svojim zalaganjem opravdam poverenje i da se nametnem treneru. Jedan od razloga zašto sam došao je i Evroliga, to je veliki izazov", istakao je Dangubić.

On je istakao da je povreda kolena, koja ga je mučila prošle sezone i izbacila ga iz kombinacije za Svetsko prvenstvo u Španiji, iza njega i da je spreman za najveće napore.

"Imao sam problema sa povredom kolena, ali to je sada iza mene. Krenuli smo lagano da radimo i da polako ulazimo u trenažni sistem da bismo se što bolje spremili za onaj najvažniji deo pripremnog perioda koji tek predstoji. Jako dobro se znam sa Bobijem (Marjanovićem), igrao sam sa njim i poznajem celu mlađu ekipu tako da mi neće biti teško da se prilagodim na rad i atmosferom u timu", dodao je Nemanja Dangubić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve