Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.08.2014.

21:43

Ko su momci na probi u Partizanu?

Petar Torlak, Nikola Vujović, Milija Miković, Ivo Garić i Janis Kuzeloglu, to su košarkaši koji će biti na probi u KK Partizan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli su u ponedeljak počeli pripreme za novu sezonu, a spomenuta petorka pokušaće da se nametne treneru Dušku Vujoševiću i da se izbori za ugovor.

Petar Torlak je bek, visok 190cm, rođen je 20. aprila 1991. godine, prethodnih godina studirao je na Univerzitetu Ist Karolajna, a ove godine je diplomirao i odlučio da se vrati u Srbiju.

Igrao je za juniorsku reprezentaciju Srbije koja je 2009. godine u Mecu osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, sa Nemanjom Jaramazom, Danilom Anđušićem, Nemanjom Bešovićem, Branislavom Đekićem, Dejanom Muslijem...

Nikola Vujović, Novosađanin rođen 1994. godine, igra na pozicijama krila i krilnog centra, visok je 206 cm, a prošlu sezonu proveo je na Notr Dam Prepu.

I Milija Miković je krilni centar, rođen 25. marta 1994. godine u Baru. Visok je 205cm, a mladi je reprezentativac Crne Gore. Prošle sezone igrao je za Mornar iz Bara.

Na Evropskom prvenstvu u Grčkoj ovog leta imao je odličan učinak. Igrao je u proseku 35 minuta, uz prosek od 18,3 poena, devet skokova i procenat šuta za dva poena od 65,9%.

Iznenađenje je pojava mladog Iva Garića, beka iz Bosne i Hercegovine. Garić je rođen 23. aprila 1996. godine u Livnu, bio je član selekcija BiH do 16 i 18 godina na prethodnim prvenstvima Evrope.

Prošle godine bio je član Širokog Brijega ali nije potpisao profesionalni ugovor kada je napunio 18 godina.

Grk Janis Kuzeloglu je možda i najzvučnije ime od momaka na probi. Iako su grčki mediji pisali da će krilni igrač visok 205cm, rođen u Solunu 1. aprila 1995. godine u Olimpijakos ili Panatinaikos, juniorski reprezentaitvac Grčke sa šampionata u Letoniji 2013. godine stigao je u Partizan.

Pored petorice košarkaša na probi, novajlije Andreje Milutinovića i 'ostatka tima' iz prošle sezone, na prozivci prvaka Srbije pojavio se i Luka Bogdanović. Bogdanović će raditi sa 'crno-belima' do pronalaska novog angažmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve