Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.08.2014.

18:13

"Vigins je želeo da bude trejdovan"

Endru Vigins, prvi pik na NBA draftu, želeo je da bude trejdovan u Minesotu, kaže njegov trener sa Kanzasa Bili Self.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Kada je počela cela priča o trejdu, razgovarao sam sa Endruom, a on mi je rekao: ’Nadam se da će me trejdovati’. Odgovorio sam: ’Ne, ne želiš’. A on mi je ponovio da želi i dodao je da misli da je to bolje za njega i da, poznajući sebe, smatra da je bolje da ode na mesto gde će odmah postojati očekivanja od njega i gde će biti nosilac“, izjavio je Self.

Ranije ove sedmice postignut je dogovor u kojem su, u zamenu za Kevina Lava, u Minesotu otišli Vigins, Entoni Benet, kao i pik iz prve runde drafta.

“Na čudan način bi svi želeli da igraju sa Lebronom jer su pobede garantovane. Ali dugoročno gledan, on mora da razvije mentalni sklop da bude glavni kako bi postao veliki igrač. Mislim da će mu Minesota pomoći da to učini“, kaže Self.

Trener Kanzasa kaže da je Vigins celu zbrku podneo na pravi način i dodaje:

“Cela situacija je bila prenaduvana, on je bio u limbu. Znao je od leta da će biti trejdovan. To je u redu, na neki način se raduje što će ići u Minesotu“, zaključio je Self.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve