Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.08.2014.

14:29

Finale u basketu u petak u NS

Finalni turnir u basketu ‘3 na 3’ u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije održače se u petak na košarkaškim terenima na Štrandu u Novom Sadu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na Štrandu će se osam najboljih ekipa boriti za naslov državnog prvaka, a pobednički tim će predstavljati našu zemlju na Svetskom šampionatu u Pragu, 23. i 24. avgusta.

Srbija već ima jednog predstavnika na tom turniru, novosadski Basket 3x3, koji je vicešampion sveta.

Tokom prethodna dva meseca održana su četiri kvalifikaciona turnira na kojima su se timovi borili za prolazak na završni turnir. Trka za šampiona Srbije počela je upravo u Novom Sadu, a nastavila se turnirima u Beogradu, Nišu i Čačku. Pobednici kvalfikacioni turnira bile su ekipe Ranč, Master Kafe i Olimp, a svoj prolazak u veliko finale putem sakupljenih bodova obezbedili su Orion Menjačnice, Džakovi, Monstars, Pinn Vet Ugnjevik i Fresh Beach.

Prve utakmice na završnom turniru u Novom Sadu počeće u 17 časova, dok je veliko finale na programu tri sata kasnije.

Organizator turnira Košarkaški savez Srbije poziva sve Novosađane, ali i sve ljubitelje basketa da u petak budu na Štrandu, jer će osim dobrog basketa biti priređeni zanimljivi izazovi za posetioce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve