Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.08.2014.

13:30

Radonjić sa osmoricom na startu

Košarkaški klub Crvena zvezda u ponedeljak je počeo pripreme za novu sezonu, a sa trenerom Radonjićem radi osmorica igrača.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ će trenirati narednih dana u hali u Železniku, a krajem nedelje će se uputiti na pripreme na Zlatibor.

Radonjić je na otvorenom treningu, u odbraćanju novinarima, rekao da klub i dalje traga za plejmejkerom i centrom. Razgovor sa Darijusom Morisom je propao i traže se pojačanja, a pregovara se sa Ivanom Radenovićem, koji je prošle sezone bio član ‘crveno-belih’.

Nastavljamo da tragamo za plejmejkerom i igračem na poziciji centra. Nadam se da ćemo u kratkom roku uspeti da ih dovedemo iako je situacija prilično delikatna kada je u pitanju pozicija organizatora igre. Potrudićemo se da dovedemo igrača u što kraćem roku da bismo na raspolaganju imali kompletniju ekipu. Ne mogu da kažem kompletnu jer je evidentno da će nekoliko naših igrača igrati na Svetskom prvenstvu u Španiji, ali bih voleo da prijateljske mečeve igramo sa što kompletnijom ekipom”, rekao je Radonjić,“Bili smo zainteresovani za Darijusa Morisa i imali smo veoma aktivne pregovore. U jednom trenutku je čak izgledalo da će sve biti dogovoreno, ali se iznenada preokrenula situacija. Njihovi zahtevi su bili previsoki i bili smo primorani da se okrenemo drugim igračima”.

Zvezdu su ovog leta pojačali Nemanja Dangubić, Nikola Kalinić i Mark Cirbes.

Dangubić, bivši košarkaš Mega Vizure, bio jedna od zvezdi prelaznog roka pošto su interesovanje za njega izrazili mnogi klubovi, uključujući i Partizan.

Mladi bek je počeo pripreme sa reprezentacijom ali je zbog povrede kolena otpao sa spiska. On je rekao da je zdrav i da se dobro oseća.

Super je bio početak, uslovi za rad su sjajni, prija mi da radim posle veće pauze. Koleno je u redu, zdrav sam. Poznajem mnoge od ovih momaka iz mlađih kategorija”, rekao je Dangubić.

Dangubić je dodao da ga nisu mnogo doticale priče oko njegovog prelaska u Zvezdu, da nije rasmišljao o tome. Takođe, istakao je da je spreman na to što će sada morati da izlazi na kraj sa velikim očekivanjima svojih navijača i tenzijom suparničkih navijača.

“Ogradio sam se od svih komentara, koncentrisan sam na sebe, svoju igru i na to da se razvijam kao igrač. Jako sam zadovoljan što sam ovde, došao sam da igram Evroligu, da radim sa dobrim trenerom i ne zanimaju me komentari”, rekao je Dangubić, “Imao sam sjajnu sezonu, dobro smo igrali u plej-ofu, izabran sam na draftu i falila je reprezentacija da sve to zaokruži ali, nažalost, desila se ta povreda. Žao mi je zbog reprezentacije, ali biće prilike”.

Centar Zvezde Boban Marjanović je bio jedan od lidera tima u prošloj sezoni.

Prvi dan je uvek teži jer telo nije naviklo na napore, ali posle će sve biti lakše. Ekipa nam je mlada, a ja nisam navikao da budem najstariji u timu. Koliko juče sam imao 18 godina i trčkarao sa strane, ali živ se čovek na sve navikne”, rekao je Marjanović.

Marjanović je ocenio da Zvezda ima dobar tim, iako će u predstojećoj sezoni biti mlad.

Imamo izvanredan tim a to malo više iskustva ću da prenesem na saigrače, kao i ostali koji su više igrali, jer naše je da pomognemo”, rekao je Marjanović.

Na prvom treningu obelodanjeno je i da će kapiten Zvezde u predstojećoj sezoni biti Luka Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve