Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.08.2014.

08:50

Đinobili: 98% šansi da je gotovo

Argentinski košarkaš Manu Đinobili rekao je da je 98 odsto šansi da više ne igra za nacionalni tim.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Đinobili je odustao od učešća na Mundobasketu zbog blagog naprsnuća kosti desne noge koje je zaradio u finalnoj seriji NBA lige.

On je bio jedan od najzaslužnijih za titulu Sparsa, a tokom tek završene sezone imao je prosek od 12,3 poena i 4,3 asistencije po utakmici.

„Da sam igrao ovaj turnir, definitivno bi bio moj poslednji. Kako stvari danas stoje, mogu gotovo sa sigurnošću da kažem, skoro 98% šansi je da više nikada ne igram. Uvek će biti teško za mene da se povučem iz ovog tima, ali znam koliko su male šanse i zato kažem ’da, ovo je bila moje poslednja prilika i ona je prošla“, rekao je Đinobili.

Međutim, Manu je ostavio ta dva procenta i mogućnost da ponovo obuče dres Argentine.

„Ali, tako sam se osećao i kada sam igrao na Olimpijskim igrama u Londonu. Znao sam da su šanse postojale, ali sam se osećao kao da igram poslednji put za nacionalni tim na OI u Londonu. U mojoj glavi, ja sam se opraštao 2012. godine i zato je odluka da igram na ovom SP bila teška za mene. Igrati u 37. godini i to posle sezone koja se odužila do juna...Zato, nisam toliko povređen da bih se osećao ovako“, dodao je fenomenalni bek San Antonio Sparsa.

Đinobili je za nacionalnu selekciju Argentine nastupa od 1998. godine, a šest godina od debija učestvovao je u velikoj pobedi na Sjedinjenim Državama i zlatu na Olimpijskim igrama u Grčkoj.

Svetsko prvenstvo u Španiji igra se od 31. avgusta do 14. septembra, a Argentina će igrati u grupi B sa Filipinima, Senegalom, Portorikom, Grčkom i Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve