Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.07.2014.

22:15

Vujošević: Žao mi zbog Dangubića

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da klub želi Edu Murića, da se nada ostanku Dragana Milosavljevića, te da mu je žao što nije došao Nemanja Dangubić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prioritet crno-belih je trenutno ostanak kapitena koji je propustio veći deo prošle sezone zbog teške povrede.

"Prošlog leta kada nije bio plaćen, Dragan glatko odbio daleko veću ponudu Crvene zvezde i ostankom jasno pokazao ljubav prema klubu. Ali, ljubav i zanos imaju svoje granice", rekao je Vujošević za Novosti.

"Sasvim je normalno da očekuje da uprava ispoštuje ugovor. Jer, zbog čega bi se i potpisivao, ako se ne poštuje. Mislim da je logično da Dragan ostane u Partizanu i tu dovrši rehabilitaciju, a ne da ide na „otvoren“ ugovor u Mega Vizuru", dodao je trener Partizana.

Šampion je u teškoj finansijskoj situaciji, a uglavnom zbog toga kruže mnogo glasine u vezi sa klubom.

"Javno smo pričali da imamo finansijske probleme koji se sada svesno multiplikuju s namerom stvaranja slike da ne mogu da budu rešeni. Zbog toga se u jednom mediju, koje je nedavno plasirao i neistinu da porodica Janakopulos hoće da kupi Partizan, sada pušta priča da Milosavljević ucenjuje klub, što je, takođe, potpuna neistina", jasan je Vujošević.

Prvo pojačanje crno-belih ovog leta je Andreja Milutinović, a sledeće bi mogao da bude Edo Murić.

"Pokazali smo interesovanje njega, kome bi Partizan sigurno bio stepenik na više u karijeri. Svesni smo da je jako mnogo manipulisanja i zbog toga ćemo direktno razgovarati sa Murićem, bez „prevodilaca“, koji očigledno prevode priču onako kako njima odgovara", rekao je trener Partizana.

Klub iz Humske je želeo i Nemanju Dangubića, ali se on odlučio za najvećeg rivala.

"Žao mi je što nije došao, jer sam i javno rekao da je naša želja i koliko je prirodno da zaigra za nas. Ali, ne bih opet da objašnjavam zašto je Partizan prirodna sredina za njega, kako mu ne bih otežavao situaciju", istakao je Vujošević.

Partizan će posle više od deset godina konstantnog učešća u Evroligi sledeće sezone nastupiti u Evrokupu, pa mnogi smatraju da crno-beli nemaju motiva za to takmičenje.

"Zaista je glupo da demantujem gluposti koje plasiraju "anonimni" izvori i koje su zaživele među pojedinim igračima i menadžerima. Sve te priče su bez osnova, svesno se plasiraju da bi se punile prazne glave. Partizan je uvek, u svakom takmičenju, kako god da se zvalo ili zove, iako uslovi nisu uvek bili maksimalni, želeo i želeće, da ostvari najveće moguće rezultate. Takođe, čujem da istom pričom pokušavaju da se obeshrabre navijači da ne kupuju sezonske ulaznice. Verujem da će oni ipak prepoznati trenutak, da će stati u tim i da ćemo zajedničkim snagama, kao do sada ostvariti ciljeve", zaključio je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve