Nova vest
Košarka

Sreda, 30.07.2014.

09:19

Štimac: Trst će biti slika urađenog

Košarkaš Srbije Vladimir Štimac rekao je da je zadovoljan urađenim na pripremama na Kopaoniku, gde su uslovi bili odlični.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Štimac je istakao da je zadovoljan trening utakmicom protiv reprezentacije B, koji je poslužio da ekipa vidi na kom je nivou trenutno.

On je u intervjuu za „Večernje novosti“, govorio i predstojećem turniru u Trstu, kao i o načinima na koji su se reprezentativci zabavljali tokom boravka na pripremama.

„Pripreme su stvarno bile odlične, svi smo dali sve, istinski maksimum, i stručni štab i igrači, trudili smo se. Hteo bih još jednom da se zahvalim osoblju "Granda", jer smo se zaista osećali kao kod kuće. Svi uslovi su bili maksimalni. Uradili smo jako dobar posao, u svakom momentu su članovi stručnog štaba davali sve od sebe da svakom od nas pomognu. Svi su vrhunski stručnjaci, šta god da ti treba i u jedan ujutru spremni su da pomognu, baš kao i sjajni medicinski tim koji nam je stalno bio na usluzi. Svi su stvarno vodili dosta računa i o najsitnijim detaljima“, rekao Štimac za „Novosti“.

Centar Srbije imao je samo pozitivne utiske sa kontrolnog meča protiv B reprezentacije.

„Utakmica u Nišu je bila odlična, treba još jednom da se zahvalimo momcima i stručnom štabu B reprezentacije, koji su prešli toliki put da nam sparinguju i naprave uvod u kontrolne mečeve. Vidi se da i u tom timu ima potencijala, ta ekipa koju vodi Oliver Popović uopšte nije naivna... O našoj igri je stvarno rano za priču, nije realno da donosimo nikakve zaključke posle prve utakmice u pripremnom periodu. Tek smo počeli da se uigravamo, lepo rasporedili poene“, dodao je Štimac.

Na redu je turnir u Italiji, gde će naš nacionalni tim odmeriti snage sa Kanadom, BiH i Italijom.

„Putujemo u petak, pa ćemo u Trstu otprilike da vidimo gde smo i šta smo, imaćemo donekle sliku onoga što smo do sada uradili“, naveo je centar Srbije.

On je najavio da će ekipa uraditi sve kako bi napravila dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Španiji.

„Siguran sam da ćemo da se borimo kao uvek, uopšte ne sumnjam da ćemo dati sve da bude kako treba... Ali polako, tek smo počeli. Grupa u Granadi je mnogo jaka, svi to znamo, ali idemo tamo da ostavimo srce na terenu“, zaključio je Štimac za „Novosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve