Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.07.2014.

13:30

Srbin u Sparsima: Lepo iskustvo

Srpski trener Ivo Simović, koji već sedam godina radi u Španiji, ovog leta je ponovo bio deo štručnog štaba San Antonija tokom letnje NBA lige.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

On je istakao da mu je bila velika čast što je imao priliku da uči legendarnog trenera Grega Popovića koji je osvojio pet šampionskih titula.

"Dobio sam poziv da po drugi put budem pomoćni trener u stručnom štabu San Antonija tokom Letnje lige. Prvih pet dana smo bili u San Antoniju gde smo trenirali, a potom smo otputovali za Las Vegas gde smo odigrali šest utakmica i izgubili u četvrtfinalu", rekao je Simović.

Treneru i sportskom direktoru španskog kluba Torelodones, to je bio drugi put da pomaže treneru Imeu Udoki, koji je predvodio Sparse tokom Letnje lige, pošto je i prošle godine bio pomoćni trener San Antonija.

"Bilo je jako lepo iskustvo, bio sam deo jedne od najboljih organizacija, video kako funkcioniše San Antonio koja je šampionska ekipa. Za mene kao trenera je iskustvo i čast da mogu da budem deo te priče", dodao je Simović.

On je ocenio da je organizacija u San Antoniju dovedena do savršenstva.

"San Antonio je kao organizacija doveden do savršenstva, sve je pod konac. Najveća razlika u odnosu na evropske klubove je u resursima, materijanim i organizacionim, u uslovima u kojima se radi. Infrastruktura koju poseduje je neverovatna, ne postoji limit, stručni štabovi imaju po osam pomoćnih trenera, imaju video koordinatora...", istakao je Simović.

Ipak, kada je reč o radu, prema njegovom mišljenju evropski treneri ne zaostaju.

"Cenim NBA trenere, ali cenim i evropske, tehnički i taktički ne zaostajemo, u nekim stvarima smo i superiorni. Eto, Dejvid Blat je prešao u Klivlend, i sada je na Letnjoj ligi vodio Klivlend kao što je svih prethodnih godina vodio Makabi. To je bilo jako zanimljivo videti", rekao je Simović.

Simović je rekao da za sada ostaje u Torelodonesu, klubu koji je pre nekoliko godina španska Marka nazvala "Crvena zvezda iz Torelodonesa".

"Ja sam za sada tu, u klubu gde sam poslednjih sedam godina. Imam jako komotnu situaciju, najveća šansa je da ću ostati, ako se u međuvremenu ne dogodi neko prijatno iznenađenje", rekao je Simović.

Simović je od 2001. do 2007. radio sa mlađim kategorijama Crvene zvezde, a nakon toga je otišao u Španiju i dobio posao u klubu koji se nalazi u predrađu Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve