Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.07.2014.

20:32

Završene kvalifikacije u basketu

Proteklog vikenda u Čačku održan je četvrti, poslednji kvalifikacioni turnir prvenstva Srbije u basketu ‘3 na 3’ u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na terenima košarkaškog kluba Železničar nadmetalo se deset timova iz cele Srbije, a najviše uspeha, baš kao i prošle nedelje, u Nišu imala je ekipa Olimpa.

U polufinalnim duelima u Čačku, Olimp je bio bolji od ekipe Džakovi, dok je Orion Menjačnica savladala Čečene.

U velikom finalu Olimp je rezultatom 21:14 savladao Orion Menjačnicu.

Beogradski basketaši su posle poraza u finalima na prva dva kvalfikaciona trnira održana u Novom Sadu i Beogradu, zabeležili dva uzastopna trijumfa i na kraju zavšili na prvom mestu po broju bodova posle sva četiri turnira.

Posle četiri održana kvalifikaciona turnira poznato je osam ekipa koje će se 16. avgusta na beogradskom Kalemegdanu boriti za titulu šampiona Srbije. To su: Olimp, Master Caffe, Ranch, Orion menjačnice, Džakovi, Monsters, Pinn Bet Ugljevik i Fresh Beach Šabac.

Pobednik završnog turnira predstavljaće našu zemlju u Pragu 23. i 24. avgusta.

Zanimljivo je da Srbija ima već jednog predstavnikana na tom turniru, ekipu Basket 3x3 iz Novog Sada predvođenu Dušanom Domovićem Bulutom koji je na trenutno prvi na FIBA rang listi basketa ‘3 na 3’, a slede ga saigrači i reprezentativni drugovi Marko Ždero i Marko Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve