Nova vest
Košarka

Subota, 19.07.2014.

18:36

Turska prejaka, Srbija bez finala

Mlada košarkaša reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Evropskog prvnstva u Grčkoj od Turske sa 66:53.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Dejana Mijatovića će u borbi za treće mesto igrati protiv poraženog iz duela Hrvatska – Španija.

Srbija je bila u podređenom položaju u većem delu, Turci su početkom drugog poluvremena imali i 23 poena prednosti, a naš tim je priključak uhvatio krajem trećeg kvartala kada se spustio na jednocifreni deficit.

Ipak, više od toga nije mogao, pa je na kraju Turska ostvarila sigurnu i zasluženu pobedu.

Nikola Janković imao je 16 poena i 12 skokova, Jovan Novak dodao je 15 uz 6 skokova, a Ognjen Jaramaz 10 ali uz očajan šut 3-19. Dobar je bio i rebić sa 9 poena, 6 skokova i 2 asistencija. Na drugoj strani, Osman je ubacio 19, a Erulku 15 poena.

Tok meča:

Selekcija Tuske je od starta preuzela kontrolu nad utakmicom. Ekipa Dejana Mijatovića je u prvoj deonici vodila samo nakon trojke Novaka na samom startu (3:2), a posle prvih 10 minuta Tuci su imali 22:13 uz pet poena Ozmizraka i 4 Kosuta.

Problemi naše selekcije nastavili su se i u drugoj četvrtini. Tuska je igrala lagano, jednostavno i iz minuta u minut je povećavala vođstvo.

Naš tim nije imao rešenje za sjajnu igru Turske. Pod košem Janković nije mogao protiv visokih igrača rivala, spoljna linija Turaka delovala je veoma dobro takođe, pa je Srbja na poluvremenu imala 21 poen zaostatka – 39:18. Janković je na poluvremenu iamo 11 poena, Novak je dodao 5, Rebić 2 I to su bili svi strelci Srbije u prvih 20 minuta.

Turska je na startu drugog dela poentirala i stigla do velikih +23 (41:18), ali tada se naš tim probudio. Nikola Rebić bio je pokrenuo je tim Srbije koji je zaigrao mnogo bolje. Naš tim je za manje od pet minuta u drugom delu postigao isti breoj poena kao u celom prvom poluvremenu i serijom 18-4 vratio se u meč – 45:36.

Turska je u finišu treće četvrtine ipak uspela da se konsoliduje i odbije nalet našeg tima, pa je nakon 30 minuta na semaforu stajalo 53:42. Krajem treće četvrtine je praktično i odlučen pobednik. Turska je bez većih problema sačuvala dvocirenu prednost u poslednjoj deonici i ostvarila je sigurnu pobedu na kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve