Nova vest
Košarka

Subota, 19.07.2014.

08:20

U20: Srbija protiv Turske za finale

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije u subotu od 18.15 protiv Turske igra polufinalnu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Izabranici selektora Dejana Mijatovića su do borbe za plasman u finale stigli pobedom nad Izraelom u prethodnoj fazi takmičenja posle produžetaka, 90:86.

Turska je u četvrtfinalu savladala Litvaniju sa 79:65, a u drugom polufinalnom duelu sastaju se nacionalni timovi Hrvatske i Španije.

Protivnik Srbije u polufinalu je od početka prvenstva doživeo svega jedan poraz, od Francuske, a u grupnoj fazi je uspeo da trijumfuje nad Hrvatskom, posle produžetaka.

Sa druge strane, “Orlići“ su odigrali odlično u prvoj fazi takmičenja, zabeležili četiri pobede, a jedini poraz je stigao u duelu sa domaćinom, Grčkom i to sa svega pola koša razlike.

Najveća pretnja po Srbiju je bek Tajfun Erulku, koji u dosadašnjem delu prvenstva beleži 12,4 poena po meču, dok je Metin Turen jedan od najboljih centara na turniru, pored 6,8 poena po utakmici hvata 7,4 lopte.

Ipak, velika snaga selekcije Srbije je kolektivna igra iz koje u svakoj utakmici kao lider iskoči drugi igrač, pored standardnog Nikole Jankovića koji je blizu dabl-dabl proseka (16p, 9,6sk).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve