Nova vest
Košarka

Petak, 18.07.2014.

20:09

Mijatović: Protiv Turaka još teže

Selektor mladih srpskih košarkaša Dejan Mijatović rekao je da ne može da opiše šta se dešavalo u četvrtfinalu Evropskog prvenstva na Kritu sa Izraelom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Naš tim se plasirao u polufinale Šampionata ’Starog kontinenta’ pobedom sa 90:86 tek posle dva produžetka.

U borbi za plasman u finale, reprezentacija Srbije će se sastati sa Turskom koja je pobedila Litvaniju sa 79:65.

Znali smo da je selekcija Izraela zbog profila i konfiguracije ekipe daleko najnezgodniji protivnik za nas. Takođe, pokazalo se i koliko je četvrtfinalna utakmica kao i uvek specifična i teška. Nije lako sada naći prave reči kojima bi se opisalo sve što se dešavalo u ovih neverovatnih 50 minuta utakmice. Svaka čast momcima koji su pokazali zadivljujući karakter, koji nisu odustajali nijednog trenutka. Nisu blistali, ali su uspeli da pobede sjajnog protivnika“, rekao je Mijatović.

Mijatović je istakao da su njegovi izabranici odigrali najbolje kada je bilo najbitnije.

Kad je bilo najteže, kad smo bili devet poena u minusu, pogodili su pregršt teških šuteva što nas je vratilo u igru i podiglo samopouzdanje da istrajemo i slavimo posle čak dva produžetka. Nema vremena za slavlje, već sutra nas čeka polufinalni duel sa selekcijom Turske. Biće još teže nego sada ako je to uopšte moguće. Mnogi ih vide kao prve favorite šampionata. Sjajno su selektirani, igraju zaista dobro. Imamo manje od 24 časa da se spremimo za još jednu bitku. Verujemo da i iz nje možemo da izađemo kao pobednici“, istakao je selektor mlade reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve