Nova vest
Košarka

Petak, 27.06.2014.

23:59

Čović: Pravićemo tim koji traje

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će sastav tima za narednu sezonu biti napravljen u skladu sa mogućnostima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čović je istakao i da će ‘crveno-beli’ praviti tim za duže staze, a takođe je rekao da postoji velika žal što klub nije osvojio titulu, iako je očekivao da će post posle 16 godina bez titule biti prekinut.

Sastav prvog tima možemo da očekujemo u skladu sa mogućnostima. Videćemo kakav će biti projektovani budžet za sezonu 2014/2015. On treba da bude potpuno realan. Takođe, ne treba zaboraviti da mi imamo obaveze proistekle iz unapred pripremljenog plana reorganizacije koji moramo da izmirujemo uredno do kraja 2016. To su obaveze koje smo nasledili. Nećemo ulaziti u euforiju, pravićemo tim koji može da traje i koji je održiv. Oslanjaćemo se i na sopstvenu proizvodnju, sasvim sigurno je da će neko od mlađih igrača preći iz FMP-a u Crvenu zvezdu, a o tome odlučuje trener”, istakao je Čović, “Mnogo toga još imamo da zajednički radimo, a Zvezda ne može da zavisi ni od jednog čoveka, pa neće i ne zavisi ni od mene. Ukoliko budem primetio da su tu problemi, lako ćemo se dogovoriti i rešiti određene stvari”.

Čović je zatim prokomentarisao i dešavanja u završnici sezone u domaćem prvenstvu.

Znao da je Crvena zvezda specifična i da je njeno vođenje težak posao. Nisam baš neiskusan, prošao sam svašta u životu. Prema tome, gotovo da me ništa nije iznenadilo, ali očigledno je da se neke stare koncepcije koje su postavljene u našoj košarci sporo menjaju. Mislim da u srpskoj košarci ima još mnogo toga da se uradi kako bi se došlo do potpune regularnosti. A pri tome ne treba da se zamenjuju teze u smislu da mi sada uzimamo ligu kao Savez, a da smo pri tome zaboravili na 2010. godinu kada se desila opšta tuča na meču Partizan – Hemofarm, a i tada je Savez vodio ligu. Takvih primera ima puno. To je dosta nekorektno izneto u finalnoj seriji od strane Saveza. Iskreno se nadam da to nije bio smišljeni pritisak, mada ne mogu ni da isključim tu mogućnost”, naglasio je Čović.

Predsednik Crvene zvezde rekao je da žali zbog toga što ‘crveno-beli’ nisu uspeli da osvoje Superligu Srbije.

Osećao sam da je došao trenutak za Zvezdinu titulu, ali ja ću taj osećaj uvek imati jer smatram da je to realno. To su moje želje. Ali, neke želje vam se ostvare, a neke ne. Žao mi je što se ove godine nisu ostvarile sticajem raznih okolnosti, ali mislim da je posle prve utakmice u finalu plej-ofa sve bilo potpuno okrenuto naglavačke. Crvena zvezda nije toliko dobro izdržala određeni pritisak. Naravno, time ne umanjujem pobedu Partizana, ali idemo dalje”, zaključio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve