Nova vest
Košarka

Petak, 27.06.2014.

18:33

Lisac: Nismo mogli ništa da uradimo

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac rekao je da su čelnici regionalnog takmičenja urgirali da Partizan dobije ‘vajld kartu’ za kvalifikacije za Evroligu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lisac je za B92, međutim, istakao da je onog trenutka kada se Cibona povukla iz elitnog takmičenja došlo do pomeranja i da mesto u kvalifikacijama, koje je prvobitno bilo namenjeno Crvenoj zvezdi, više nije pripadalo ABA ligi.

Nisu nam uzimali Cibonino mesto, niti Cedevitino, niti Zvezdino u kvalifikacijama. Ali, kada je Cibona odustala, sve se pomerilo. Cedeviti je ostalo mesto, Zvezda je zauzela Cibonino, a mesto u kvalifikacijama vraćeno je ULEB. Mi smo pokušali da urgiramo, gospodin Lorbek je to učinio na sastanku, što može da se vidi u svim zapisnicima, ali to mesto više nije bilo naše. Tako smo i prošle godine izgubili i Igokeino mesto i ništa nismo mogli da učinimo povodom toga”, istakao je Lisac.

Ranije tokom dana, trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić trebalo da urgira za ‘crno-bele’ kao što je učinio za fudbalski klub Crvena zvezda.

Poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad rekao je da je na ABA ligi bilo da urgira da šampion Srbije dobije ‘vajld kartu’ za učešće u kvalifikacijama, a da se klub, kao što mu je i naloženo, prijavio za Evrokup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve