Nova vest
Košarka

Petak, 27.06.2014.

16:06

Žo: U BG bolje nego u Francuskoj

Novi košarkaš moskvoskog Himkija Žofre Lovernj rekao je da mu se izuzetno svidela Srbija i da razmišlja da se po završetku karijere vrati u Beograd.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

„Nije lako napustiti mesto gde si voljen, cenjen i poštovan. Igrali smo utakmice u neverovatnoj atmosferi. Narod je super, još nisam odlučio da li ću po završetku karijere živeti u Srbiji, ali ono što znam je da se trenutno u Beogradu osećem bolje nego u Francuskoj", rekao je Lovernj za sajt Himkija.

Lovernj je ove sezone predvodio Partizan do 13. uzastopne titule šampiona države, a zimus je, nakon povrede Dragana Milosavljevića, postao prvi kapiten stranac u istoriji Partizana.

"Prvi put u istoriji kluba strani igrač je izabran za kapitena. Bio sam ponosan, ali istovremeno to je za mene bila velika odgovornost. Mislim da tu nije važno kakav si košarkaš, već čovek", rekao je Lovernj.

On je dodao da ne bi voleo da Himki naredne sezone u Evrokupu bude u istoj grupi sa Partizanom.

"Ako Himki bude u grupi sa Partizanom bilo bi dobro da pobedimo. Za mene povratak u Beograd neće biti nimalo lak, Partizan će uvek ostati u mom srcu, ali ja sam profesionalac i sada igram za drugi klub. Razmišljam samo o Himkiju i učiniću sve da pobedimo", rekao je Lovernj, koji je tokom karijere igrao za Šalon i Valensiju.

Sa "crno-belima" je osvojio dve titule prvaka Srbije i jednu Jadransku ligu. Dobre partije u Partizanu omogućile su mu ulazak u reprezentaciju Francuske, sa kojom je prošlog leta osvojio titulu prvaka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve