Nova vest
Košarka

Petak, 27.06.2014.

12:42

DV: Neka Dačić sada zove ULEB

Duško Vujošević rekao je za Sport da bi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić mogao da pozove ULEB kao što je zvao Uefu, ne bi li pomogao FK Crvena zvezda.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Trener "crno-belih“ razočaran je što njegov tim neće igrati ni kvalifikacije za Evroligu, iako je to prema rezultatima zaslužio.

Umesto Cibone, koja je odustala od Evrolige, takmičiće se Crvena zvezda Telekom.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pozivu Evrolige i želim im uspešnu sezonu, to je prva stvar.Očigledno je da je minuli završni turnirJadranske lige u Beogradu dobro iskorišćen da se gosti fino ugoste, ali i za sastanke sa čelnicima elitnog evropskog takmičenja na Jadranu. Kao što se i neko pobrinuo da se čelnicima evropskog nadmetanja plasira potpuna informacija o finansijskom stanju Partizana, koji su uporedili sa onim u Ciboni. To su iste one osobe koje su u dobroj meri provocirale našu klupsku materijalnu situaciju“, rekao je Vujošević i pozvao ministra Dačića da reaguje kod ULEB-a.

"Nadam se da će se gospodin Dačić, koji se nedavno obratio UEFA, odnosno prvom čoveku Mišelu Platiniju, ne bi li pomogao FK Crvena Zvezda u rešavanju problema učešća u Ligi šampiona, ovoga puta setiti i nas. Mogao bi da piše, recimo ULEB, evropskoj klupskoj asocijaciji, da se Partizanu izađe u susret zbog svega ovog što se desilo.“

Vujošević kaže da je na odluku Evrolige uticalo to da iza Zvezde stoje grad i država.

"Na odluku je uticala spoznaja da Beograd i Srbija stoje iz „crveno-belih“, ali ne i iza našeg kluba, u u istoj onoj situaciji kada imamo jednog protivnika u Evroligi. Partizan godinama pravi rezultate, ali i proizvodi igrače, igru, sprecifičan način rada, a sa svim tim stvarima davao je posebnu dimenziju elitnom takmičenju. Da ne pominjem rekordne posete. Ali, sve to očigledno nije bilo dovoljno.“

Trener Partizana naglašava da sportski motivi tada nisu bili u prvom planu.

"Sve ovo što se dešava, samo je pokazalo da prvi sportski motivi nisu bili u prvom planu kada je doneta ovakva odluka. Ali, dobar deo odgovornosti iamju i oni koji sui posredovali, odnosno rukovodstvo ABA lige, preko koje i ostvarujemo pravo igranja na međunarodnoj sceni. Ili su nastupali bez dovoljno intelekta ili kapaciteta u nastojanju da mesto koje regionalnoj ligi pripada po propisima“, rekao je Vujošević za Sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve